Home Forretter Løgsuppe – den mørke version

Løgsuppe – den mørke version

Løgsuppe

Der findes mange forskellige former for løgsuppe. Den mest klassiske er nok den mørke løgsuppe der kendes fra det franske køkken. Den får sin dybe mørke farve ved at man lader løgene stege virkelig længe – de skal helt op og karamellisere, så de både giver smag og farve til suppen.

I den klassiske version kommer man enten emmentaler eller gruyère ost på toppen. Bor du som jeg på landet hvor supermarkedernes osteudvalg er lidt mere begrænset, så kan mindre også sagtens gøre det.

Suppen serveres rygende varm, og er en fantastisk forret på en kold vinterdag. Eller spis den som hovedret, og byd på en ostemad senere på aftenen 🙂

Velbekomme!

 

Andre skønne suppeopskrifter:
Spansk kyllingesuppe
Nem kartoffelsuppe

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Løgsuppe - den mørke version

- klassisk fransk løgsuppe

Køkken Fransk
Keyword løg
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 6 store løg
  • 6 fed hvidløg
  • 2-3 spsk rapsolie
  • 1 spsk smør
  • 2 dl hvidvin
  • 4 laurbærblade
  • 1 bundt frisk timian
  • 2 l hønsebouillon
  • salt, peber

Låg:

  • 4 skiver daggammelt hvidt brød
  • revet emmentaler / gruyère el.lign.

Sådan gør du

  1. Pil løgene og skær dem i ringe. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint.

  2. Hæld rapsolie og smør i en stor gryde. Når det er stegeklart rister du løg og hvidløg heri. Tilsæt laurbærblade og timian (tip: bind timian sammen til en lille buket - så er det let at fiske det op inden servering). Skru med det samme ned til middel varme, og lad dem så ellers stå og hygge sig på komfuret den næste times tid, til de er blevet brune og karamelliserede. Rør af og til.

  3. Tilsæt hvidvinen, og lad den koge helt ind. Herefter tilsætter du bouillon, og lader suppen småsimre i 30 min.

  4. Smag suppen til med salt og peber, og fisk timian og laurbærblade op.

  5. Rist de 4 skiver brød og riv osten.

  6. Hæld suppen i 4 suppeskåle, og læg en skive ristet brød på toppen af hver. Top med et godt lag revet ost. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til osten på toppen har fået farve.

  7. Vær meget forsigtig når du serverer - skålene er ekstremt varme!!

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering