Home Hovedretter Kartoffelpizza med gedeost og brændenælder

Kartoffelpizza med gedeost og brændenælder

Kartoffelpizza med brændenældepesto

Har du prøvet at lave mad med brændenælder? Hvis ikke, så skulle du prøve denne kartoffelpizza med gedeost og brændenælder – den smager vildt godt! Det var faktisk min debut udi brændenælder, men det skal da helt klart gentages!

Jeg ved ikke hvordan det ser ud i jeres haver for tiden, men i min vælter ukrudtet lige nu op! Og jeg er en frossenpind, så det er så som så med hvor meget at mit der indtil videre er blevet hevet op… Men – noget af det kan faktisk bruges helt fornuftigt i køkkenet. De små spæde nye brændenældeskud er helt fantastiske i den hjemmelavede pesto der bruges i denne nordiske kartoffelpizza. Husk lige handskerne, når du skal høste brændenælderne!

Opskrifter på andre lækre pizzaer:
Pizza med parmaskinke og spinat
Pulled pork pizza
Pizza med laks og grønt

 ♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Kartoffelpizza med gedeost og brændenælder

Køkken Italiensk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 52 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Grunddej til pizzabunden:

  • 500 g hvedemel eller pizzamel
  • 15 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • et drys sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 dl. vand (håndvarmt)

Fyld:

  • 3-4 kartofler (afhængig af størrelsen)
  • 180 g gedeost (=1 stk af de aflange)

Pesto:

  • 1-1,5 liter friskhøstede brændenældeblade (tag de nye fine skud)
  • 200 g. parmesanost
  • 1 dl. cashew nødder, pinjekerner el.lign.
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 dl. olivenolie
  • Salt, peber
  • olivenolie

Sådan gør du

  1. Start med at lave dejen. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker og olivenolie.
  2. Tilsæt ca. 400 g mel og ælt. Tilsæt gradvis resten indtil dejen føles smidig og elastisk. Den må gerne være fugtig men ikke klistret.
  3. Lad dejen hæve tildækket med film 1 – 1,5 time eller gerne længere.
  4. Pesto: Fjern alle stilke fra brændenælderne, og skyl dem med koldt vand.

  5. Hæld kogende vand over bladene, og lad dem stå i vandet indtil de er bløde. Si vandet fra.

  6. Bland brændenælder, nødder, hvidløg og parmesan (i tern) i en skål, og tilsæt olivenolie. Dette blendes nu med stavblender. Har du ikke en blender kan du også hakke det fint sammen med en kniv. Krydres med salt og peber. Pestoen er forholdsvis tyk, så den er let at smøre ud. Hvis du hellere vil have den tyndere tilsætter du bare mere olivenolie, eller reducere mængden af parmesan.

  7. Udrul dejen til én stor eller 4 små pizzaer.
  8. Smør pestoen på bunden.
  9. Skær den hvide skorpe af gedeosten, og læg tynde skiver ovenpå pestoen. Øverst ligger du meget tynde kartoffelskiver. De skal kun ligge i ét lag, men må gerne overlappe hinanden en lille smule. Drys med salt og peber.
  10. Bages ved 200 grader i 10-12 minutter, eller til skorpen har fået farve og osten er smeltet.
  11. Inden servering stænkes de med lidt olivenolie.

Tip: I stedet for brændenælder kan du bruge frisk persille (gerne bredbladet), eller andre friske krydderurter. Kniber det med tid, vil du også få en dejlig pizza ud af det, selv om du bruger en almindelig grøn købe-pesto.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment