Home Hovedretter One pot pasta med tomat og basilikum

One pot pasta med tomat og basilikum

One pot pasta

Hverdagsro.dk hopper da lige med på bølgen med en opskrift på lækker one pot pasta. One pot retter er blevet utroligt populære, og det er der bestemt ikke noget at sige til. De er enhver husmors drøm – op i gryden med alle ingredienser på samme tid, koge koge koge, og så er retten klar på under en halv time! Jeg er fan!

Versionen her er uden kød, og den har en fantastisk lækker autentisk smag af Italien. Luk øjnene, tag en bid, og du er som hensat til en lille hyggelig sidegade i Rom på en lun sensommeraften med lyden af Eros Ramazzotti i ørerne.

Hvis der skulle være rester er de fine til frokost dagen efter 🙂

Du vil sikkert også kunne lide disse pastaretter:
Tuna pasta casserole
Bombolotti all’Amatriciana

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

One pot pasta med tomat og basilikum

Køkken Italiensk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 350 g tørret pasta f.eks. bånd pasta eller spaghetti
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 0,5 l. hønsebouillon
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 6 cherry tomater
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • evt. 0 25 tsk chili
  • 1 pose frisk baby spinat 75 g
  • Tilbehør:
  • Parmesanost
  • Grøn Tabasco sauce

Sådan gør du

  1. Alle ingredienser undtagen spinat puttes i en stor gryde (tomaterne skæres i halve). Dæk med låg og bring i kog.
  2. Lad retten småkoge over medium/lav varme i cirka 15 minutter, til pastaen er al dente.
  3. Rør de friske spinatblade i, og lad retten stå over varmen indtil spinatbladene er blevet helt bløde (1-2 minutter)..
  4. Rør retten godt rundt, og servér straks.
  5. Riv frisk parmesanost over ved bordet, og dryp med grøn Tabasco sauce.

facebookKunne du lide opskriften? Så giv gerne Hverdagsro.dk et LIKE på Facebook – så ville jeg blive rigtig glad 🙂

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering