Home Hovedretter Kartoffelsuppe – helt enkelt

Kartoffelsuppe – helt enkelt

Kartoffelsuppe

Er der noget skønnere på en råkold og blæsende efterårsdag, at sidde indenfor i varmen og spise en lækker portion kartoffelsuppe? Ikke i min verden! Suppe og efterår er som hånd i handske. Som pibe og tobak. Som mig og chokolade. Som…… ok, jeg kunne blive ved. Nogle ting hører bare sammen – basta!

Opskriften her på kartoffelsuppe er helt enkel at gå til, og i både den nemme, hurtige og billige ende af madskalaen. Sådan en rigtig skøn hverdagsret.

Velbekomme!

 

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Kartoffelsuppe

- helt enkel og velsmagende kartoffelsuppe, der er både nem, hurtig og billig at lave.

Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 750 g skrællede kartofler
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 liter hønsebouillon
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk citronsaft (eller mere - smag til!)
  • salt, peber
  • neutral madolie til stegning

Tilbehør:

  • 1 pakke bacon i tern
  • frisk purløg
  • flutes

Sådan gør du

  1. Skær de skrællede kartofler i tern, og hak forårsløgene groft.

  2. Opvarm et par skefulde madolie i en stor gryde, og svits heri kartofler og forårsløg. De skal ikke tage farve.

  3. Tilsæt nu bouillon, læg låg på og sænk varmen, og lad det hele simre i ca. 30 minutter. Imens steger du bacon.

  4. Efter 30 minutter tilsættes madlavningsfløden. Blend suppen (gøres lettest med en stavblender direkte i gryden), og smag suppen til med citronsaft, salt og peber.

  5. Ved servering drysses med stegt bacon og purløg. Servér flutes til suppen.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment