Da jeg i sin tid arbejdede på en restaurant i Jylland, så var en af vores faste retter på menukortet “Scampi Fritti”. Det var også min helt klare yndling af alle vores forretter! Selvom scampi rent teknisk betyder jomfruhummer, så bestod retten af store tigerrejer, der var dyppet i en Orly dej, dvs. en slags pandekagedej der indeholder øl som hævemiddel. Derefter blev de friturestegt. Som tilbehør til rejerne var der en fantastisk lækker dressing med madagascarpeber.
Jeg har konstrueret en mere kalorielet version af denne forret. Vi fik det i går, og det smagte simpelthen fantastisk!! I min version er tigerrejerne blevet paneret med knuste cornflakes, og stegt på en pande (godt nok i olie, men ikke noget der nærmer sig friturestegning), og ingredienserne i dressingen er alle kalorielette. Vi forsøger at holde en sund januar!
Når du køber Madagascar peber vil jeg anbefale den version der sælges i en lille orange dåse: De er relativt bløde i forhold til de grønne peber man køber på glas, og derfor egner de sig rigtig godt i denne dressing. Der findes sikkert også andre mærker der er lige så gode, men jeg har god erfaring med disse. De forhandles i det fleste (ikke discount) supermarkeder.
Andre lækre forretter med fisk og skaldyr:
Gravad laks
Blinis med stenbiderrogn
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Tigerrejer med Madagascar dressing
Ingredienser
- 1 pakke frosne tigerrejer (beregn ca. 5-6 stk pr person alt efter hvor store de er)
- 2-3 dl cornflakes (ikke søde)
- 1 æg
- salt, peber
- 1 dl rapsolile til stegning (eller anden neutral madolie)
Dressing:
- 1 dl let mayonnaise
- 1 dl græsk yoghurt 2%
- 3-4 tsk grønne madagascarpeber
- 1 spsk citronsaft
- 1 drys sukker
- salt efter smag
Til pynt: Citronbåde + frisk dild
Sådan gør du
-
Start med at blande dressingen:
-
Hak madagascar peberkornene groft, og fyld dem i en skål.
-
Tilsæt alle de øvrige dressing ingredienser, og smag til. Den skal have lidt "bid".
-
Lad dressingen trække mens du tilbereder tigerrejerne.
-
Tø rejerne op.
-
Fyld cornflakes i en frysepose og bind for posen. Knus dem nu enten med fingrene, eller mas posen med f.eks. en kagerulle. Den rasp du får ud af det skal være grov.
-
Bland raspen med salt og peber.
-
Vend nu rejerne først i æg, og dernæst i raspen.
-
Opvarm olien på en pande, og steg rejerne ved middel varme i ca. 5-7 minutter til de ser færdige ud.
-
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle et øjeblik, før de serveres.
-
Servér rejerne med dressingen, samt en citronbåd og frisk dild.
Få de sidste nye opdateringer fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.
2 comments
Hvis man nu ikk vil have den lette version er det så bare ren Mayo ?
Hej Marianne. Ja, så tager du bare en helt almindelig mayo. Hilsen Tina