Home Forretter Stenbiderrogn på hjemmebagte grove kiks

Stenbiderrogn på hjemmebagte grove kiks

Stenbiderrogn på hjemmebagte grove kiks

Det er lige nu sæson for stenbiderrogn – en af de lækreste forårsbebudere vi har. Ikke bare har den den mest fantastisk smukke farve; de smager også som en lille bid af himlen. Køb dem helt friske hos din fiskemand – så kan de holde sig et par dage i køleskabet.

Jeg har valgt denne gang at servere dem som små hapsere på hjemmebagte grove kiks, og med en hjemmerørt creme af græsk yoghurt, tilsat frisk dild og finthakket rødløg, og smagt til med salt og masser af friskkværnet sort peber. Dertil frisk lime. Mums! De hjemmebagte grove kiks er et rigtig lækkert alternativ til de traditionelle blinis.

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Stenbiderrogn på grove kiks

Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Kiks:

 • 0,5 fl chiafrø
 • 0,5 dl sesamfrø
 • 0,5 dl solsikkekerner
 • 0,5 dl græskarkerner
 • 0,5 dl hørfrø
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl vand
 • 0,5 tsk salt
 • 0,5 tsk bagepulver

Creme:

 • 0,5 rødløg (helt finthakket)
 • 1 dl græsk yoghurt 2%
 • 1 tsk citronsaft
 • 1 spsk hakket frisk dild (gem lidt til pynt)
 • salt, friskkværnet sort peber

Desuden:

 • 100 g stenbiderrogn
 • 1 lime

Sådan gør du

Kiks:

 1. Bland alle ingredienserne til noget der ligner grød.

 2. Bred massen ud på en bageplade m/bagepapir på. Jævn det ud med fingrene,

 3. Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i 15 minutter.

 4. Straks når den er taget ud af ovnen udstikker du kiksene - det er vigtigt at bruge en rigtig udstikker (dvs. ikke et glas), så du kan trykke dem ud af formen én efter én. De er ret skrøbelige, så det skal gøres lidt forsigtigt. Lad dem køle helt af. Tip: gem resterne, og brug den f.eks. i et grovbrød!

Creme:

 1. Hak løg og dild, og bland alle ingredienserne sammen.

Færdiggørelse:

 1. Fyld en skefuld creme på hver kiks, og læg herover forsigtigt så mange stenbiderrogn som der kan ligge. Pynt af med en kvist frisk dild, og sæt på dit fad. Tip: sæt dem først på fadet når de er færdigpyntede - der drysser næsten altid stenbiderrogn af i processen!

 2. Servér med både af frisk lime.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering