Home Hovedretter Indisk kikærtegryde med ris

Indisk kikærtegryde med ris

Indisk kikærtegryde

Jeg kan rigtig godt lide indisk mad, og så er det jo bare et plus at man ofte med de indiske retter kan få nogle rigtig lækre kødfri dage flettet ind i hverdagen. Indisk kikærtegryde med ris er ingen undtagelse. Vi fik den med mangochutney og ris, men den ville også smage dejligt med grov bulgur serveret til. Eller et lille hjemmebagt naan brød (få opskriften lige her).

Med denne lækre indiske grønsagsgryde kan aftensmaden stå klar på en halv time, så det er en perfekt ret på en travl hverdag. Ungdommen i huset hos os var vilde med retten, og de er i det hele taget glade for vegetarretter.

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Indisk kikærtegryde med ris

Køkken Indisk
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk tandoori krydderi
  • 1 bouillonterning (grønsags)
  • 2 dåser kikærter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse flåede tomater
  • salt, peber
  • 1 lime

Tilbehør:

  • kogte ris
  • evt. frisk koriander
  • stærk mangochutney

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg fint, og svits det let i olie til de er bløde.

  2. Tilsæt alle krydderierne, og steg videre i et halvt minuts tid.

  3. Tilsæt kikærter (drænet for væde), kokosmælk, flåede tomater og bouillonterningen, og lad retten simre under låg en halv times tid.

  4. Imens retten simrer koger du risene.

  5. Smag retten til med limesaft og salt, og pynt evt. af med friskhakket koriander.

  6. Servér med kogte ris og en stærk mangochutney til.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering