Home Hovedretter Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata

Penne all'arrabbiata

Penne all’arrabbiata betyder frit oversat “Vrede Penne”. Og vred kan man vel egentlig også sige at retten er. I hvert fald er den STÆRK! Penne al’arrabbiata er for alle de pastaelskere, der også er vilde med chili og retter hvor nøgleordet er HOT.

Udover at være stærk, så udmærker den klassiske italienske ret sig ved kun at indeholde ganske få ingredienser – præcis som italiensk mad når det er allerbedst. Man får lov til at smage de enkelte ingredienser, og de få ingredienser gør desuden retten rigtig nem at lave. Åh ja, og så er den i øvrigt kødløs 🙂

Traditionelt skal penne all’arrabbiata være temmelig hot. Jeg vil dog anbefale at man laver den lige en aaaaaanelse mindre hot ved at tilsætte kun en enkelt chili, og så ellers sætte en tabasco sauce eller lignende på bordet, så de seje sjæle kan dryppe mere på hvis retten skal være stærkere!

Hjemme hos os er vi vilde med en grøn hot sauce der hedder Amazon (se foto). Jeg har købt den i Dubai (hvor jeg købte et lille lager med hjem sidst jeg var der!), men man kan sikkert også finde den på nettet. Den kan varmt anbefales! Den smager anderledes end den almindelige tabasco, men forskellen er svær at forklare 🙂  Det skal for god ordens skyld nævnes at dette IKKE er en reklame, men bare et god tip fra mig til dig hvis du kan lide stærk mad!

 

 

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Penne all'arrabbiata

- klassisk italiensk ret i den stærke ende af chili skalaen

Køkken Italiensk
Tilb. tid 17 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 400 g pasta (penne)
 • 1 dåse flåede hakkede tomater (400 g)
 • 1 tsk salt
 • 2 store fed hvidløg
 • 1-2 chili (alt efter hvor stærk man ønsker retten)
 • 10 spsk fintrevet pecorino
 • 1 stor håndfuld grofthakket bredbladet persille
 • olivenolie til stegning

Sådan gør du

 1. Kog pastaen al dente i letsaltet vand som angivet på posen.

Mens pastaen koges laves saucen:

 1. Snit hvidløgsfeddene i helt tynde skiver, og rist dem let i olivenolie.

 2. Snit chili fint, og tilsæt det til hvidløgene, hvorefter de flåede tomater hældes i. Kog et minut eller 2. Tilsæt salt. Skru ned, og lad det stå ved lavt blus til pastaen er kogt.

 3. Rør den kogte pasta i saucen, og tilsæt pecorino og hakket persille. Når osten er smeltet serveres retten.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering