Home HovedretterFisk Bouillabaisse – på den nemme måde

Bouillabaisse – på den nemme måde

Bouillabaisse

Bouillabaisse er det smukke navn der faktisk bare dækker over en fiskesuppe. Jeg har lavet bouillabaisse rimeligt mange gange tidligere, og det har altid været sådan lidt af et projekt, med hjemmekogt fond kogt på torskehoved og diverse andre gode sager. Denne gang besluttede jeg, at der måtte være en nemmere måde, der ikke tog så lang tid og ikke krævede så mange småsære ingredienser 🙂

Det endte med nok den lækreste bouillabaisse vi nogensinde har fået – og den var tilmed klar på blot 30 minutter! Nogen vil måske nok sige det er snyd, men jeg tror altså ikke jeg kommer til at lave den fra bunden af igen selv!

Vi fik den med en omgang hjemmelavede hvidløgscroutons til, som vi dyppede i aioli. Ikke en dårlig kombi! Croutons lavede jeg selv, og aiolien var en snyde-aioli hvor jeg tog en almindelig købe-mayonnaise og rørte den op med lidt presset hvidløg, friskkværnet sort peber og ganske lidt fintrevet appelsinskal. Smagte fantastisk!

Retten får den varmeste anbefaling med herfra!

LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavede hvidløgscroutons

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Bouillabaisse

- den nemme genvej til den lækreste fiskesuppe

Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg (eller 2 små)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • 5-7 kartofler (ca. 500 g)
  • 0,5 g safran
  • 2 spsk tomatpuré
  • lidt olivenolie
  • 1 liter fiskebouillon (lavet på terning)
  • 200 g fersk laks (gerne fra frost)
  • 200 g hvid fisk (f.eks. torsk - gerne fra frost)
  • 150 g rejer (gerne fra frost)

Serveres med:

  • hvidløgscroutons
  • Aioli
  • citronbåde

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg fint. Snit fennikel først i tynde skiver, og derefter i fine strimler.

  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tern (ca. 1 x 1 cm).

  3. Opvarm olivenolien, og svits løg / hvidløg / fennikel heri til løgene er blevet bløde.

  4. Tilsæt safran, tomatpuré og kartoffeltern. Lad det simre et par minutter.

  5. Tilsæt fiskebouillon og lad suppen småkoge i 10-15 minutter.

  6. Skær fisken i tern (3 x 3 cm eller noget i den stil - ikke alt for små), og tilsæt fisk og rejer til suppen. Kog videre i 5-6 minutter.

  7. Smag til med salt og peber.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment