Home Hovedretter Kinesisk suppe

Kinesisk suppe

Kinesisk suppe

Denne kinesiske suppe minder rigtig meget om den man får serveret på kinesiske restauranter. Den lidt sur/sødlige smag, der samtidig er lidt stærk, og så den lidt tyktflydende konsistens. Den smager forrygende, og er ikke spor vanskelig at lave.

Andre lækre hjemmelavede supper:
Corn chowder
Tomatsuppe
Græskarsuppe

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Kinesisk suppe

Køkken Kinesisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 pers
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1,5 l. hønsebouillon
  • 200 g kyllingekød
  • 100 g champignons
  • 0,5 porre
  • 1 gulerod
  • 1 dl. ærter
  • 1 dåse bambusskud ca. 100 g
  • 1 æggehvide
  • 4 spsk hvid vermouth
  • 3 spsk citron eller lime saft
  • 2 spsk soya
  • 3 tsk sambal oelek
  • 2 tsk tabasco
  • 4 spsk maizena
  • evt. 100 g nudler

Sådan gør du

  1. Start med at skære kyllingen i små strimler, og kog disse i letsaltet vand.
  2. Skær porre i tynde strimler ca 5 cm. lange. Det samme med guleroden.
  3. Champignons skærer du i tynde skiver.
  4. Lav bouillonen i en stor gryde. Når det koger tilsætter du champignons, vermouth, citronsaft, soya og sambal oelek. Lad det koge en 10 minutters tid.
  5. Så tilsætter du kylling.
  6. Æggehviden pisker du let i en skål (det skal ikke blive stiftpisket!).
  7. Så rører du æggehviden i suppen. Der skal virkelig røres kraftigt, da det til at starte med bare vil lægge sig på toppen. Det skal piskes ned i suppen.
  8. Tilsæt de øvrige grønsager, og evt. nudler, og kog et par minutter.
  9. Rør maizena op i lidt vand, og rør det i. Tilsæt evt. lidt ekstra vand til suppen, hvis du synes den bliver lidt for tyk.
  10. Smag til med tabasco, alt efter hvor stærk du ønsker suppen.
  11. Servers med flutes eller kinesiske rejechips.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment