Home Hovedretter Vegetarisk chili

Vegetarisk chili

Vegetarisk chili

Vi er ikke vegetarer i vores familie. Eller veganere. Eller noget der bare ligner. Faktisk er vi alle fire rigtig glade for kød. Men vi har langsomt gennem de sidste par år ændret vores kostvaner, så vi nu faktisk mindst en gang om ugen har en kødløs dag. Sommetider mere end én dag i ugen. Ikke fordi det er noget bevidst eller specielt ideologisk valg, men simpelthen fordi vi kan lide det! Og fordi jeg oftere og oftere støder på super lækre opskrifter der skal prøves af – og som tilfældigvis bare ikke indeholder kød.

Vegetarisk chili

Opskriften her hører til den kategori. Ingen specielle bagtanker – bare en super lækker ret, der tilfældigvis ikke indeholder kød. Ikke bare smager den godt, den ser også skøn ud og dufter som en drøm. Og så er min familie ikke engang normalt særlig begejstret for bønner 🙂  Så kast dig bare ud i det – også selv om du eventuelt har en skeptisk familie. Retten kan varmt anbefales!

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Vegetarisk Chili

Ret Hovedret
Køkken Mexikansk
Keyword kødløs, vegetar
Antal 4 personer
Forfatter Tina

Ingredienser

Kartoflerne:

  • 2 søde kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • salt, peber, paprika

Øvrige ingedienser:

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter (gerne 1 rød + 1 gul)
  • 1 bundt persille
  • 2 friske chili
  • 2 dåser flåede tomater (2x 400g)
  • 2 dåser kidney beans (2x 400g)
  • 2 spsk hot sauce (f.eks. shiracha)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • salt, peber

Tilbehør:

  • ris
  • salte nacho chips

Sådan gør du

  1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern (2x2 cm). Læg dem på en bageplade med bagepapir. ogfordel olivenolie og krydderier hverover. Bland det godt. Bages ved 200 grader i ca. 3o minutter. Mas de bløde kartofler med en gaffel, og sæt dem til side.

  2. Hak løget og peberfrugterne groft, og snit hvidløgsfeddene. Svits blandingen i 3-4 minutter i olivenolie.

  3. Fjern kernerne fra chilierne og snit chilierne fint. Hak persillen. Tilsæt chilierne og halvdenen af persillen til retten.

  4. Si væden fra bønnerne og skyl dem i en si.

  5. Tilsæt bønner og flåede tomater til retten. Smag til med alle krydderierne. Lad retten småsimre i 30 minutter.

  6. Mens retten simrer koges risene.

  7. Når retten har småsimret i den halve time tilsættes de mosede søde kartofler og resten af persillen (gem lidt til pynt). Kog igennem og servér med de kogte ris og nacho chipsene.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment