Home HovedretterFjerkræ og vildt Kyllinge pie
Kyllinge pie

Hvis du har rejst i Storbritannien har du helt sikkert smagt de fantastiske pies de laver derovre. Den bedste pie vi nogensinde har fået var i Oxford for mange år siden, og vi har siden selv lavet det herhjemme med jævne mellemrum. Vi laver det som regel med kylling, men oksekøds pies er også skønne.

Opskriften her er på versionen med kylling.

Andre lækre kyllingeretter:
Pitabrød med kyllingesalat
Tandoori kylling

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Kyllinge pie

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 pk. frossen butterdej
  • 50 g margarine
  • 4 spsk mel
  • 3 dl. hønsebouillon
  • 2,5 dl. mælk
  • 3-400 g kogt kyllingekød
  • 150 g rensede champignons
  • 1 lille peberfrugt
  • 2 spsk hakket persille
  • salt + peber
  • æg

Sådan gør du

  1. Tø butterdejen op.
  2. Lav imens en opbagning af margarine og mel, tilsæt mælk og hønsekødbouillon.
  3. Kyllingekødet skæres i mindre tern, svampene skæres i skiver, og peberfrugten i små tern. Alle tre dele røres i saucen sammen med persille, og det hele gives et hurtigt opkog.
  4. Læg ragouten i et smurt ovnfast fad.
  5. Butterdejen (de 6 plader der typisk er i en pakke) samles til en klump, og rulles ud. Læg pladen over ragouten, og skær et par små huller i toppen så dampen kan komme ud.
  6. Skær kanten til (Husk: dejen vil trække sig sammen, så få den stukket godt ned i kanten hele vejen rundt).
  7. Overfladen pensles med æg, og fades sættes i en 200 grader varm ovn i ca 30 minutter.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment