Home Hovedretter Quiche Lorraine a’la Hverdagsro

Quiche Lorraine a’la Hverdagsro

Quiche Lorraine

Quicke Lorraine (eller “fransk tærte med flæsk og ost”) er rigtig sommermad i mine øjne. En skøn ret, der ikke behøver at tage frygtelig lang tid at tilberede. Denne version er både hurtig og billig, så what’s not to like! Den egner sig både som en lækker frokostret, og som aftensmad. Den er også skøn kold og medbragt på picnic. Skulle man variere den lidt, kunne man f.eks. dryppe den forbagte bund med grøn pesto.

Jeg serverede den denne gang med en helt almindelig grøn salat, og en lille ekstra salat bestående af moden mango i tern, hindbær og frisk timian. Det smagte skønt. Jeg ved ikke hvem Lorraine var, men hun har gjort et godt stykke arbejde da hun designede quichen!

Tip: Hvis du ikke lige har en pose revet ost i køleskabet, så er en humpel skoleost (el.lign.) skåret i små tern præcis lige så godt at bruge.

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Quiche Lorraine a'la Hverdagsro

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • Dej:
 • 175 g hvedemel
 • 125 g stegemargarine
 • 0,5 æg
 • 1 tsk eddike
 • 3-4 spsk koldt vand
 • Fyld:
 • 1 pk. bacon i tern
 • 1 stort løg eller 2 små
 • 3 æg
 • 3,5 dl mælk
 • 1 spsk hvedemel
 • 1 pose revet ost
 • 1 håndfuld hakket persille
 • salt peber

Sådan gør du

 1. Start med at lave dejen:
 2. Skær den kolde margarine i mindre tern, og smuldr dem i melet. Saml dejen med æg, eddike og så meget vand der er nødvendigt. Hvis du ønsker at rulle dejen ud, skal den i køleskab en times tid - ellers kan den snildt bruges med det samme.
 3. Pensl en tærteform (med høje kanter) med olie. Min har en diameter på ca. 24 cm.
 4. Placer klumpen af dej i midten af fadet, og mas den nu ud i formen, til den dækker hele bunden i et jævnt lag. Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag bunden i ca. 10 minutter ved 200 grader.
 5. Fyld:
 6. Bland i en røreskål æg, mælk og mel.
 7. Steg bacon, lad det køle en smule og hæld det op i æggeblandingen.
 8. Hak løget groft, og steg det i baconfedtet. Afkøl let, og hæld i æggeblandingen.
 9. Krydr med salt, peber og det hakkede persille.
 10. Når bunden er forbagt fyldes æggefyldet over bunden (osten på toppen), og det hele bager videre ca. 35 minutter. Hvis din quiche begynder at blive for mørk lægger du bare et stykke staniol over i den sidste bagetid.

facebookKunne du lide opskriften? Så giv gerne Hverdagsro.dk et LIKE på Facebook – så ville jeg blive rigtig glad 🙂

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering