Pastaretten her stammer fra Kenno, som vi for en hel del år siden var i vinklub med. Retten er – som al god italiensk mad – virkelig enkel, og smager helt fantastisk. Den hedder egentlig “Bombolotti all’amatriciana“, eller store pastarør med tomat-chilisauce, men hos os har den aldrig heddet andet end Kennos Pastaret. Vi laver den som regel med de helt almindelige penne, men hvis du kan få fat i de lidt større bombolotti pasta, så brug dem.
Det er en dejlig hurtig og nem hverdagsret, der kan stå klar på under en halv time.
Andre hurtige pastaretter du også vil kunne lide:
One pot pasta med tomat og basilikum
Tuna pasta casserole
Glennys’ pastaret
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Kennos pastaret - Bombolotti all'amatriciana
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 pers.
Ingredienser
- 200 g bacontern
- 600 g blendede flåede tomater
- 1 lille løg
- 1-2 peperoncini
- 0,5 dl. revet parmesan
- 0,5 dl. revet pecorino
- 500 g bombolotti store pastarør eller penne
- 1 dl. hvidvin
- 1 dl. olivenolie
- salt peber
Sådan gør du
-
Svits bacon og peperoncini i olivenolien i et par minutter.
-
Tilsæt et grofthakket løg.
-
Når løget er gyldent hældes vinen i, og kort herefter tomaterne.
-
Der krydres med salt og peber, og det hele steger videre 12-13 minutter, mens pastaen koger i rigeligt, saltet vand uden låg.
-
Når pastaen er kogt hældes sauce og pasta sammen, og der tilsættes de 2 slags oste.
-
Serveres straks.