Hjemme hos os er vi de sidste par år blevet virkelig glade for indisk mad, både den hjemmelavede slags og det man får serveret på restauranter. Den skønne duft af masser af krydderier når man laver indisk mad er helt fantastisk. Jeg ville elske at komme til Indien engang og prøve deres autentiske køkken; jeg vil tro at retter og smage vil afhænge vældig meget af hvor i landet man befinder sig.
I aften har menuen stået på en lækker butterchicken – en ret vi efterhånden har fået mange gange. Det smager så skønt, og man kan selvfølgelig selv bestemme hvor stærk man ønsker retten. I min version er der tilsat gurkemeje, der er med til at give saucen en rigtig lækker farve. Andre versioner indeholder krydderier som nelliker og kanel.
Vi drysser som regel et ordentligt lag frisk persille ovenpå, da ingen af os herhjemme er særlig glade for koriander. Men ellers er det vist frisk koriander der hører sig til, hvis det skal være helt rigtigt.
En anden lækker indisk klassiker der ofte er på bordet hos os er Tandoori kylling (se opskriften lige her).
♡ Tak fordi du læste med ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Butterchicken med ris
Ingredienser
- 500 g kyllingebryster
Marinade:
- 0,5-1 dl græsk yoghurt
- 1 tsk salt
- 1 tsk garam masala krydderi
- 4 spsk citronsaft
Sauce:
- 3 spsk rapsolie (eller anden neutral madolie)
- 1 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 spsk paprika
- 2 spsk garam masala krydderi
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk gurkemeje
- 2,5 dl vand
- 1 dåse flåede hakkede tomater
- 1 dl madfløde
- 1 spsk smør
Tilbehør: Ris (gerne tilsat vilde ris), hot mango chutney og evt. naan brød
Sådan gør du
-
Start med at lave en marinade af kødet af græsk yoghurt, citronsaft, salt, garam masala og citronsaft. Vend kyllingen heri, og lad blandinge hvile i køleskabet i minimum 30 minutter - gerne i timevis.
-
Hak løgene fint og svits dem i olien i en gryde (medium/lav varme) til de er bløde.
-
Tilsæt hakket hvidløg og alle krydderierne og steg lidt videre ved høj varme.
-
Tilsæt vand og de hakkede tomater og fløde, og lad det stege lidt. Blend det let med en stavblender, så saucen bliver jævn. Tilsæt kylling (og marinaden) til saucen, læg låg på, og lad det hele simre ca 15 minutter.
-
Hvis du synes saucen er for tynd, jævnes den med lidt almindelig meljævning.
-
Smag evt til med mere citronsaft, salt og peber. Drys masser af frisk persille over (eller hvis du kan lide det: frisk koriander).
-
Serveres med løse ris, hot mango chutney og evt naan brød.