Jeg er ikke den store ekspert udi svampe, men jeg er ret nysgerrig når det kommer til “nye” ingredienser. Så da jeg forleden var på det store grønttorv i Torvehallerne og så deres kæmpe Kejserhat svampe, så måtte de da bare med hjem. De så fantastiske ud, og jeg havde aldrig prøvet at arbejde med dem før. Og jeg blev ikke skuffet! De smager helt forrygende, og er faktisk ret nemme at have med at gøre.
Du kan læse mere om Kejserhat svampe her
Opskriften her serverede jeg til frokost, og det var både nemt og rimeligt hurtigt tilberedt. Og så smagte det skønt! Så hvis du endnu ikke har vovet dig ud i tilberedning af Kejserhatte, så give det et forsøg næste gang du ser dem hvor du handler! God fornøjelse!
Andre lækre retter med svampe:
Fyldte portobello svampe på grill
Champignons a’la Hverdagsro
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Kejserhat med mozzarella og pesto
Ingredienser
- 5-6 Kejserhat svampe
- 4 stk. mozzarella oste
- 2 spsk. grøn pesto købeversionen er helt ok
- Evt. lidt persille
- olivenolie
- salt peber
Sådan gør du
-
Skær kejserhattene i skiver på den lange led. De skal være ca 3-4 mm tykke.
-
Hæld olivenolie på panden, og læg svampeskiverne på når det er blevet varmt. De skal ligge i ét lag.
-
Krydr med salt og peber.
-
Læg låg (eller sølvpapir) over panden, og skru ned på svag varme. Lad dem stå i ca. 5 minutter (på den måde trækkes vandet ud af dem).
-
Fjern låget, skru op på høj temperatur, og brun svampene af på begge sider. Så er de klar til servering.
-
Dup mozzarellaen i køkkenrulle (så den ikke afgiver væde på tallerkenen). Læg en hel mozzarella på hver tallerken.
-
Bland pestoen med 1-2 spsk olivenolie og evt. lidt finthakket persille. Hæld lidt af den (nu) tynde pestoblanding over mozzarellaen, og spred en skefuld ud på tallerkenen hvor svampene skal ligge.
-
Læg svampene oveni pestoen.
-
Pynt af med en citronbåd og evt. en kvist persille.
-
Serveres med flutes eller andet hvidt brød.