Home Hovedretter Mørbradgryde

Mørbradgryde

Mørbradgryde

Selvom sommeren stadig er over os, så begynder de skønne efterårsretter så småt at snige sig ind. I hvert fald i mit køkken. Klassisk mørbradgryde er én af favoritterne. Helt enkel at lave, og så smager det bare forrygende. Vi serverer det som regel med ris til, men en god hjemmelavet kartoffelmos eller rodfrugtmos er også et match made in Heaven til mørbradgryden.

Man kan vel næsten sige at Mørbradgryde er kongen over sammenkogte retter, eller hva’? Den vinder i hvert fald hver gang hos os! Opskriften her er en helt klassisk variant.

 

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Mørbradgryde

Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 mørbrad
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 dåse cocktailpølser
  • 200 g champignons (skåret i kvarte)
  • 1 stort løg
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk paprika
  • lidt mel til jævning
  • salt, peber, smør til stegning

Sådan gør du

  1. Rens champignons og skær dem i kvarte. Løget hakkes fint. Svits begge dele i en gryde sammen med bacon.

  2. Trim mørbraden for sener, og skær kødet i tern. Tilsæt dem til det øvrige i gryden og steg videre et par minutter til kødet er brunet.

  3. Hæld de flåede hakkede tomater ved samt paprika. Skru ned på middel varme, og lad retten småkoge 15 minutter under låg.

  4. Tilsæt fløde, og kog videre i endnu 15 minutter.

  5. Hvis du synes saucen er for tynd kan du jævne den med lidt meljævning.

  6. Tilsæt pølserne, og kog i et par minutter mere til de er varme. Smag til med salt og peber.

  7. Servér med ris eller kartoffelmos.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering