Home Hovedretter Boller i karry – den helt klassiske

Boller i karry – den helt klassiske

Boller i karry

Advarsel:  Mormormad!

Her kommer opskriften på et af de største madhits fra min barndom – boller i karry. Der var bare ikke noget der slog den ret! Versionen her er den helt klassiske, uden hverken ananas, æbler eller andre “smarte” ingredienser (den grønne dusk på billedet er ikke i min mormors ånd – man altså, boller i karry er bare ikke verdens mest fotogene ret!). Opskriften her er den rå version, som min mormor lavede den. Eller næsten…..

Sagen er den, at jeg er vokset op med en karrysovs hvor der var tilsat lidt sukker. Da jeg flyttede hjemmefra og selv skulle lave retten (med hjælp fra en kogebog) – så smagte sovsen bare helt forkert! Jeg fattede ikke hvorfor, for jeg fulgte jo en opskrift! Der gik lang tid før jeg fandt ud af, at det var fordi den manglede sukker.

I dag er situationen hjemme hos os, at 50% af husstanden ikke vil have sukker i karrysovsen, og 50% (incl. mig!) elsker det. Så jeg laver i dag karrysovs uden sukker – men sætter det i stedet på bordet så nogle af os kan give sovsen det lille drys der får den til at smage helt rigtigt 🙂

Andre retter med karry:
Indisk gryde

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

Boller i karry - den helt klassiske

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • Kødbollerne:
  • 400 g svinefars
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 3 spsk mel
  • salt peber
  • Lidt vand
  • Sovs:
  • 2 spsk margarine
  • 1-2 spsk karry jeg bruger Madraskarry
  • 2 dl. mælk
  • mel
  • salt peber
  • Tilbehør:
  • Ris + evt. lidt kogte kartofler

Sådan gør du

  1. Start med at røre farsen til kødbollerne.
  2. Rør svinefarsen med æg, rasp, mel, salt og peber. Tilsæt en lille sjat vand, så farsen stadig er fast men medgørlig.
  3. Form kødbollerne med en våd spiseske. Størrelsen bestemmer du selv; jeg laver typisk mine i størrelse som et lille æg.
  4. Sæt en stor grydefuld vand over, og få det i kog. Dump kødbollerne i, og lad dem koge ca. 8 minutter.
  5. Tag kødbollerne op med en hulske, og læg dem på en tallerken.
  6. Gem 5 dl af kogevandet (skal bruges til sovs).
  7. Sovs:
  8. Smelt margarine i en stor gryde. Lad det bruse op.
  9. Hæld karry pulveret i det smeltede margarine, og steg et halvt minuts tid.
  10. Tilsæt de 5 dl. kogevand fra kødbollerne og 2 dl. mælk.
  11. Lad det komme i kog.
  12. Mix en meljævning af mel og vand, og rør i sovsen under omrøring.
  13. Lad sovsen blive så tyk som du synes den skal være.
  14. Smag til med salt og peber.
  15. Når sovsen er klar putter du kødbollerne derned, og retten er klar til servering.
  16. Serveres med kogte ris og/eller kogte kartofler.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment