Home HovedretterBurgere, pitabrød og wraps Burritos med ærteguacamole

Burritos med ærteguacamole

Burritos med ærteguacamole

Vi kan generelt godt lide mexikansk mad hjemme hos os; det kan de fleste vist. Burritos er noget jeg husker allerbedst fra da jeg for rigtig mange år siden var udvekslingsstudent i Californien. Der var dengang som nu masser af spor fra det mexikanske køkken i staten, og for mig var det meget fremmedartet for mexikanske restauranter havde endnu ikke fundet vej til Danmark dengang midt i 80’erne. Burritos var noget der blev solgt til diverse stævner og fiestas, og var nærmest at sammenligne med en mexikansk variant af vores hotdog. Købt ved en bod, og spist “on the go”.

Da vi fik burritos forleden var det knapt så meget “on the go” – faktisk sad vi helt stille rundt om spisebordet og nød herlighederne 🙂 Ærteguacamolen passede perfekt til som “dyppelse” sammen med en færdigkøbt hot salsa. At lave guacamole på en ærtebase i stedet for de klassiske avocadoer er et rigtig fint alternativ, når man vil gøre retten sådan lidt mere kalorielet.

Velbekomme!

Andre lækre mexikanske opskrifter:
Mexikansk hønsekødsuppe

Mexikansk tærte

Burritos med ærteguacamole

Hurtig aftensmad på mexikansk

Køkken Mexikansk
Antal 4 personer

Ingredienser

Burritos:

 • 400 g oksefars
 • 1 brev taco krydderi
 • lidt olie (til stegning)
 • 1 dåse kidneybønner
 • 1 dåse majs
 • 1 pose revet cheddar ost
 • 6 meximanske pandekager (alm. stor størrelse)

Tilbehør:

 • 1 glas hot salsa
 • syltede jalapenos

Ærteguacamole:

 • 250 g ærter (gerne fra frost – optøede)
 • 1 dl græsk yoghurt
 • 2 tomater (udhules og fyldet fjernes – det er kun skallen der skal bruges)
 • 2-3 spsk citronsaft
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • 1 tsk chilipulver
 • salt, peber

Sådan gør du

 1. Varm lidt olie op i en gryde, og steg farsen lidt ad gangen så det hele bliver brunet.

 2. Tilsæt taco krydderiblandingen, og lad det simre 5 minutter.

 3. Dræn kidneybønnerne og skyl dem.

 4. Lav nu de 6 pandekager én ad gangen ved at tage en pandekage, læg en "strimmel" af kødsovs på midten, så en strimmel bønner, dernæst majs, og til sidst ost. Fold de 2 ender af pandekagen ind, og rul så pandekagen sammen (så fyldet lukkes helt inde). Gør det samme ved de øvrige, og læg dem tæt ved siden af hinanden i et ovnfast fad. Dæk fadet til med staniol, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter.

Ærteguacamole:

 1. Lav guacamolen mens dine burritos er i ovnen.

 2. Mix alle ingredienserne og blend dem til den konsistens du gerne vil have. Smag til sidst til med evt. mere citronsaft / chili / salt / peber. Guacamolen får en flot grøn farve, og bliver knapt så cremet som den almindelige.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering