Home Hovedretter Nudler med karamelliserede svampe

Nudler med karamelliserede svampe

Nudler med karameliserede svampe

Jeg er altid på jagt efter lækre hverdagsretter, der kan spice en travl hverdagsaften lidt op, og som gerne skulle kunne stå på bordet på max en halv times tid. Der er mange asiatiske retter der faktisk opfylder kriterierne rigtig godt, og denne ret er ingen undtagelse. Jeg tror den kunne gå hen og blive en favorit hos os.

Nudler med karamelliserede svampe er hurtig lavet, og kræver ikke det helt store hvad angår de friske ingredienser. De øvrige ingredienser til saucen er nogle jeg som regel har stående i spisekammeret.

Velbekomme!

Nudler med karamelliserede svampe

Køkken Kinesisk
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sauce:

  • 2 spsk tamarind sauce (eller soyasauce)
  • 0,5 dl akacie honning
  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk riseddike (eller anden lys eddike)
  • 3 spsk tahin
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk olivenolie

Sauce fyld:

  • 600 g blandede svampe / champignons (i halve el. kvarte)
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk sesamfrø
  • friskkværnet sort peber

Nudler:

  • 1,5 pakke kinesiske båndnudler (eller nok til 4 pers.)
  • 75 g frisk babyspinat

Tilbehør:

  • lidt chiliolie
  • lime

Sådan gør du

  1. Start med at lave saucen ved at blande tamarind, honning, balsamico, eddike, tahin, halvdelen af dit ingefær, 1 fed hvidløg og 1 dl vand i en skål.

  2. På en pande varmes olivenolien op v. medium temperatur. Tilsæt svampene (evt. skåret i halve eller kvarte). Lad det simre i 5 min. til de er gyldne. Tilsæt hakket løg, resten af ingefær og 2 fed hvidløg. Lad det simre videre 4-5 minutter. Tilsæt 2 spsk soya sauce blanding og friskkværnet peber. Lad det simre videre et par minutter, til svampene er karamelliserede. Tilsæt sesamfrø og simre vide 1-2 minutter. Hæld blandingen på et fad.

  3. Kog nudlerne som det står på pakken

  4. Si nudlerne, og i den tomme gryde hælder du nu resten af soya sauce blandingen. Bring det i kog, og lad det koge lidt ind.

  5. Tilsæt de kogte nudler til saucen, og bland det godt. Tilsæt svampene, og den friske babyspinat. Når spinaten er faldet sammen er retten klar til servering.

  6. Servér med chili olie dryppet over, og lidt frisk lime.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering