Home HovedretterFisk Paella
Paella

Datteren var for nyligt med gymnasiet på studietur til Mallorca. Det hun hjemmefra havde talt mest om, var at prøve en rigtig spansk paella dernede. Og det fik hun gjort – med succes! Vi måtte selvfølgelig have paella på menuen efter hun kom hjem, og det smagte præcis så godt som jeg huskede det!

Der findes mange varianter af paella. Denne er med skaldyr og chorizo pølse, men man kan også sagtens tilsætte andet fisk, mere blæksprutte, andre typer af muslinger osv.

Rigtig god fornøjelse!

Læs også: Opskrift på spansk kartoffelomelet

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Paella

Køkken Spansk
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • olivenolie til stegning
  • 50 g chorizo pølse
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 røde peber
  • 150 g rejer (=1 pose fra frost)
  • 200 g blandede skaldyr (=1 post fra frost) - min indeholdt muslinger, blæksprutte m.v.
  • 2 dl frosne ærter
  • 4 dl ris
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk safran
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l fiskebouillon
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt

Pynt:

  • citron eller lime
  • persille el.lign.

Sådan gør du

  1. Skær chorizo pølsen i små tern, og steg dem sprøde på en pande. Tip: Det skal være en pande med meget høj kant - ellers brug en gryde!

  2. Hak løg, hvidløg og rød peber i små tern, og tilsæt det hele til chorizo pølsen på panden. Svits et øjeblik, hvorefter du tilsætter risene.

  3. Overhæld safran trådene med 1 spsk kogende vand.

  4. Krydr retten med safran/vand blandingen, paprika, hvidvin, salt og fiskebouillon, og lad det hele småkoge i 10 minutter.

  5. Tilsæt rejer og skaldyr, og kog videre i yderligere 10 minutter.

  6. Tilsæt ærterne og kog videre i 5 minutter. Smag til med salt og citronsaft.

  7. Pynt af med citronbåde og lidt grønt som f.eks. persille.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering