Home Forretter Super nemme tarteletter med høns i asparges

Super nemme tarteletter med høns i asparges

Tarteletter

Tarteletter var en festklassiker da jeg var barn. Det er ikke så tit vi får dem her i huset, men alle elsker dem, og fyldet kan man jo variere som man har lyst til. Denne super nemme “høns i asparges” version er faktisk lidt snyd, for jeg laver det med kylling 🙂 Man kan tilsætte løse majs, men vi gør det sjældent da manden i huset ikke er den store majs fan… Jeg har valgt at smide en håndfuld hakket løvstikke i, men man kunne sagtens tilsætte persille i stedet – eller helt lade være, efter smag og behag. Jeg synes det ser pænt ud, når der er lidt grønt i saucen.

Opskrifter på andre retter fra mormor skuffen:
Boller i karry
Frikadeller

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Super nemme tarteletter med høns i asparges

4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 4 stk kyllingeunderlår ca. 800 gr
  • 1 ds. hvide asparges i stykker
  • 1 dl. mælk
  • 1 håndfuld krydderurter løvstikke, persille eller andet
  • 4 spsk mel
  • salt peber
  • 20 stk store tarteletter 2 pakker

Sådan gør du

  1. Kom de rensede kyllingestykker i en gryde, dæk med vand, tilsæt lidt salt, og kog i ca. 15 minutter (til de er møre og gennemkogte).
  2. Hæld vandet fra, men gem 0,5 liter til saucen.
  3. Fjern skind og ben fra kyllingestykkerne, og skær kødet i små tern.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. I en anden gryde hælder du vandet fra aspargesdåsen i. Tilsæt de 5 dl. kogevand fra kyllingen, og mælk. Varm op til det koger.
  6. Mix en jævning af mel og vand, og hæld så meget i saucen under omrøring, at den bliver tilpas tyk.
  7. Tilsæt aspargessnitter, krydderurter og kyllingetern, og smag til med salt og peber. Lad det koge 5 minutter, så kyllingen begynder at trevle en smule. Hvis saucen er for tynd må den lige tilsættes lidt mere meljævning.
  8. Tip: Tag et kig på aspargesstykkerne i dåsen inden de hældes i. Hvis de er for lange (de skal jo gerne kunne passe nogenlunde i tarteletterne), så klipper du dem let i mindre stykker ved simpelthen at tage en stor køkkensaks og klippe direkte ned i aspargeserne mens de ligger i dåsen.
  9. Sæt de tomme tarteletskaller i den varme ovn i ca. 5 minutter.
  10. De varme tarteletter fyldes nu med saucen, og serveres med det samme.

 

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment