Home Mormormad Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat hører i min verden uløseligt sammen med røde pølser. Og nej, det er ikke en specielt fotogen ret. Så langt fra. Det kunne måske hjælpe en lille smule hvis man gav den et lille grønt drys på toppen. Men som jeg husker varm kartoffelsalat fra min barndom, så er det altså sådan her det så ud. Og smagte!

Da jeg var barn hørte varm kartoffelsalat ikke til mine favoritretter. Jeg ville meget hellere have en kold kartoffelsalat. Nok fordi vi ikke fik det så tit, og det var måske lige sådan lidt smartere dengang i start 80’erne. Den varme kartoffelsalat var lidt gammeldags, og jeg var nok heller ikke så begejstret dengang for smagen af eddike. Men ens smagsløg ændrer sig som bekendt når man bliver lidt ældre, og i dag elsker jeg altså den varme version!

Varm kartoffelsalat har den her helt specielle smag af eddike, der er en skøn kontrast til kartofler og løg, og så er det både hurtigt at lave og i den billige ende af prisskalaen.

Du får opskriften lige her:

Varm kartoffelsalat

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 stort løg
  • 50 g smør
  • 3 dl vand
  • 4-5 spsk eddike (almindelig lagereddike)
  • 2 tsk sukker
  • salt, masser af friskkværnet peber

Serveres hos os til: Røde pølser

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og kog dem. Lad dem køle lidt af.

  2. Smelt smørret i en gryde, og tilføj tynde løgringe. Lad dem stege til de er gennemsigtige og møre,

  3. Tilsæt vand, eddike, sukker, salt og peber.

  4. Herefter lægger du de kogte kartoffelskiver i og varmer op. Lad retten småsimre til den har jævnet sig selv.

  5. Drys evt med lidt persille på toppen.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment