Home Desserter Rødgrød med fløde
Rødgrød med fløde

Her midt i bærsæsonen er jeg bare nødt til at støve én af vores nationalretter af, og få opskriften herind på Hverdagsro: Nemlig – Rødgrød med fløde! Jamen, er der da noget mere sommerligt og dansk? Og tænk sig, at vores national dessert så samtidig også er den ultimative tongue twister, som vi vist alle (mig selv inkluderet – og undskyld!) har pint et par stakkels udlændinge med, som vi har mødt på vores vej 🙂  Jeg har i hvert fald utallige gange hygget mig med at lære især amerikanske venner at sige Rødgrød med fløde. Altså, helt ærligt, hvor svært kan det lige være!?! Der sidder de så og gør virkelig deres bedste, mens vi hyler af grin fordi det simpelthen bare lyder nærmest uforståeligt. Vi kan nok ikke være det bekendt, men lidt sjovt er det da alligevel 🙂

Rødgrød med fløde

Men rødgrød med fløde er altså også én af de dejligste sommerdesserter, hvor den intense bærsmag nærmest kan tage pusten fra én. Modsat de “rene” typer af frugtgrød (jordbærgrød, rabarbergrød osv), så består rødgrød af en blanding af bær, og det giver altså bare en helt sublim smag. Servér den med en lækker fløde til. Det smager EKSTREMT godt!!!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Rødgrød med fløde

Køkken Dansk
Tilb. tid 10 minutter
Hviletid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Tina

Ingredienser

 • 500 g blandede bær (f.eks. ribs, jordbær, solbær, brombær - ok med bær fra frost)
 • 1 dl vand
 • 150 g sukker
 • 1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljepasta)
 • 100 g friske hindbær
 • 1 spsk kartoffelmel

Serveres med:

 • Piskefløde

Sådan gør du

 1. Fyld alle bærrene (undtagen hindbær) i en gryde. Tilsæt vand, sukker og kornene fra vaniljestangen. Rør det hele godt sammen, og lad det trække i gryden en times tid.

 2. Skru op på middel varme, og lad blandingen koge op. Skum grøden, og lad den koge videre et par minutter. Kogetiden vil afhænge af hvilken type bær du bruger (f.eks. skal jordbær koge lidt længere end f.eks. ribs).

 3. Herefter tager du den af varmen, og vender de friske hindbær forsigtigt i.

 4. Rør kartoffelmel op med en skefuld kold vand.

 5. Sæt gryden tilbage på varmen, og lige inden den når kogepunktet rører du jævningen i. Tag den af varmen med det samme. Lad den afkøle lidt, og hæld den så i en glasskål eller portionsglas, drys overfladen med lidt sukker, og lad det køle af i køleskabet.

 6. Serveres kold med fløde til.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering