Home Diverse Farmors sildesalat

Farmors sildesalat

Farmors sildesalat

Opskriften på Farmors Sildesalat stammer fra min svigermor, der af og til lavede det, og det er en frokostret som min mand er vokset op med. Efter børnene kom til ændrede retten så navn til Farmors Sildesalat. Min svigermor var en tålmodig sjæl, så hun stod gerne og møjsommeligt pillede alle benene ud af de røgede sild. Jeg må tilstå at jeg er lidt mere doven, og bruger som oftest røgede ørredstykker i stedet – der skal der ikke først pilles ben ud! Men originalen laves med rigtige røgede sild.

Farmors Sildesalat laves af røget fisk og hårdkogte æg, sammen med lidt let mayonnaise og purløg. Det spises med lyst brød til, og hun serverede det som regel enten til frokost eller som en lækker mad til om aftenen. Hun lavede det også til specielle arrangementer hvor det blev brugt som sandwichfyld i små trekantede sandwich – de blev så smurt i god tid, så de kunne nå at trække. Det smager skønt – især med frisk purløg til.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Farmors Sildesalat

Køkken Dansk
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 150-200 g røget sild (eller røget ørred)
  • 5 æg
  • 0,5-1 dl let mayonnaise
  • 1 håndfuld purløg
  • salt, peber

Sådan gør du

  1. Kog æggene - de skal være hårdkogte (ca. 8 minutter). Pil dem, og lad dem køle af.

  2. Skær æggene i små tern.

  3. Fjern alle ben fra fisken, og fin del kødet - det gøres lettest enten med 2 gafler eller med fingrene.

  4. Bland æg, fisk, mayonnaise og klippet purløg, og smag salaten til med salt og peber.

  5. Serveres på lyst brød, gerne med friskklippet purløg over.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment