Jeg ved ikke med dig, men jeg er virkelig ingen stor fan af købe-müsli. I mange år spiste jeg faktisk slet ikke müsli, indtil det så på et tidspunkt gik op for mig hvor super nemt det faktisk er at lave det selv. Og den hjemmelavede slags er helt fantastisk! Jeg laver næsten hver uge en ny portion, og det bliver spist lige så hurtigt som det bliver lavet 🙂 Her i huset synes vi det smager bedst på bananyoghurt eller neutral skyr.
Hvad du putter i müslien kan du variere alt efter hvad du lige har i skabet, så længe “basis fyldet” er i (havregryn, solsikkekerner og sirup).
Mere inspiration til morgenmaden:
Chia grød med bær
Amerikanske pandekager
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Müsli
Ingredienser
- 5 dl. havregryn (gerne de grovvalsede)
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl. græskarkerner
- 1 dl. mandler (meget grofthakkede)
- 1 dl. sirup (jeg plejer at bruge ahorn eller lys sirup)
- 0,5 dl. vand
- 1 dl. rosiner
- 0,5 dl. tørrede tranebær
Tip: du kan tilføje andre typer af kerner (f.eks. hørfrø) - alt efter hvad du har!
Sådan gør du
-
Bland i en skål havregryn, solsikkekerner, græskarkerner og mandler.
-
I en anden lille skål blandes sirup og vand, som opvarmes i mikroovn ca. 20 sek.
-
Sirupsblandingen mixes i havregrynsblandingen, og det hele fordeles jævnt på en bageplade m. bagepapir på.
-
Bages i ovnen v. 120 grader ca. 25 minutter.
-
Lad müslien afkøle på bagepladen, og når det er håndvarmt kan du blande rosiner og evt. tørrede tranebær i.
-
Når den færdige müsli er helt kold putter du den i en beholder med tætsluttende låg.
-
Tip: Du kan også tilsætte f.eks. hakkede tørrede abrikoser, tørrede æbler, små chokoladestykker m.v. Husk bare først at tilsætte frugt/bær/chokolade når müslien er ude af ovnen.