Home MormormadBagværk Brunkager
Brunkager

Dengang jeg var barn bagte min mor altid den samme slags brunkager hver jul. Ingen slinger i valsen – vi fik ALTID Daimi’s brunkager. Jeg vil tro at opskriften stammer fra sangerinden Daimi, og kender jeg min mor ret, så havde hun garanteret opskriften fra enten et dameblad eller en TV udsendelse med Daimi. Det var i hvert fald altid dem vi fik. Desværre gik min mor bort for nogle år siden, og med hende også opskriften på brunkagerne. Jeg har ellers rigtig mange opskrifter fra min mor, men lige præcis den her, er det altså ikke lykkes at finde. Heller ikke online.

Brunkager

Så jeg har de sidste par år hygget mig med at forsøge at sjusse mig frem til nogle der ligner, og jeg synes faktisk at jeg er ved at være der med de her. Om de er helt magen til Daimis eller min mors tror jeg nok ikke, men super gode og helt vildt julede det er de i hvert fald. Min mor kunne i øvrigt heller aldrig finde på at tilsætte pistacienødder. Det kan jeg godt. Så det går vist bare hen og bliver Tinas Brunkager 😉

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Brunkager

Bagetid 7 minutter
Antal 120 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 50 g mandler
 • 50 g usaltede pistacienødder
 • 50 g sukat
 • 50 g syltet appelsinskal
 • 130 g smør
 • 50 g rørsukker
 • 50 g farin
 • 0,75 dl lys sirup
 • 1 knivspids fint salt
 • 2 tsk kanel
 • 0,75 tsk kardemomme
 • 0,75 tsk stødt nellike
 • 0,5 tsk potaske (+ 1 tsk koldt vand)
 • ca. 250 g hvedemel

Sådan gør du

 1. Start med at hakke mandler, pistacienødder, sukat og syltet appelsinskal groft.

 2. Blødgør smørret i mikroovnen (det skal ikke smeltes - bare være blødt), og bland det med sukker, sirup og salt. Rør det enten med en håndmixer eller på køkkenmaskinen.

 3. Rør blandingen af hakkede nødder/frugt i.

 4. Rør potaske ud i en skål med 1 tsk vand. Tilsæt blandingen til dejen.

 5. Rør melet i lidt ad gangen, og saml til sidst dejen med fingrene på køkkenbordet.

 6. Rul dejen ud til en "tæt" ruller med en diameter på ca. 5 cm, og skær rullen i 2. Hver del pakkes tæt ind i film, og begge ruller lægges i fryseren til næste dag.

 7. Tag én rulle op af fryseren af gangen. Lad den evt lige ligge på køkkenbordet i 10 minutter. Skæres herefter i tynde skiver (2 mm), der lægges på en bageplade.

 8. Bages ved 200 grader (uden varmluft) i ca. 5-7 min.

 9. Opbevar de kolde brunkager i en tætsluttende kagedåse.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering