Svensk pølseret er én af klassikerne, når det gælder de “gamle” hverdagsretter i mit køkken. Det er en ret der har fulgt os gennem mange år, og vi får den stadig af og til. Retten hører til i den billige ende af prisskalaen (altid godt!), og så plejer den at være et hit hos både små og store. Herhjemme bliver der i hvert fald sjældent rester!
Hvis man ønsker saucen mere cremet kan man erstatte en dl. mælk med fløde.
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Svensk pølseret
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 pers.
Ingredienser
- 2 løg
- ca. 30 g margarine til stegning
- 8 grillpølser
- 0,5 tsk paprika
- 3 dl. mælk
- 1 ds. tomatpuré
- 750 g kogte kartofler i skiver kolde
- purløg
Sådan gør du
-
Hak løget, og svits det i margarinen til det bliver let gennemsigtigt.
-
Tilsæt pølser (snittet i 1 cm skiver) og paprika, og steg det med et øjeblik.
-
Skru ned for varmen, og tilsæt kartoffelskiverne, tomatpuré og mælk, og gør det hele godt sammen.
-
Lad retten småsimre i 5-8 minutter til saucen begynder at tykne, og smag til med salt og peber.
-
Kog videre i ca 5 minutter.
-
Drys retten med purløg inden servering.