Home Hovedretter Svensk pølseret
Svensk pølseret

Svensk pølseret er én af klassikerne, når det gælder de “gamle” hverdagsretter i mit køkken. Det er en ret der har fulgt os gennem mange år, og vi får den stadig af og til. Retten hører til i den billige ende af prisskalaen (altid godt!), og så plejer den at være et hit hos både små og store. Herhjemme bliver der i hvert fald sjældent rester!

Hvis man ønsker saucen mere cremet kan man erstatte en dl. mælk med fløde.

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

Svensk pølseret

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 2 løg
  • ca. 30 g margarine til stegning
  • 8 grillpølser
  • 0,5 tsk paprika
  • 3 dl. mælk
  • 1 ds. tomatpuré
  • 750 g kogte kartofler i skiver kolde
  • purløg

Sådan gør du

  1. Hak løget, og svits det i margarinen til det bliver let gennemsigtigt.
  2. Tilsæt pølser (snittet i 1 cm skiver) og paprika, og steg det med et øjeblik.
  3. Skru ned for varmen, og tilsæt kartoffelskiverne, tomatpuré og mælk, og gør det hele godt sammen.
  4. Lad retten småsimre i 5-8 minutter til saucen begynder at tykne, og smag til med salt og peber.
  5. Kog videre i ca 5 minutter.
  6. Drys retten med purløg inden servering.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering