Farserede porrer er en god gammel klassiker, som alle hjemme hos os elsker. De er som frikadeller i festtøj 🙂 Vi spiser dem som regel på den helt traditionelle måde, med kogte kartofler og evt. gulerødder til, og så en gammeldaws brun sovs. Det smager også godt med lidt tyttebærsyltetøj til.
Vidste du i øvrigt at porrer udtales forskelligt, alt efter hvor i landet du kommer fra? I Jylland hvor jeg er vokset op udtalte vi det med et “o”. På Sjælland hvor vi bor i dag og hvor vores børn er vokset op udtales det med et “å”. Det har givet mange sjove diskussioner i tidens løb 🙂
Tip: De rulles lettest hvis du tager et stykke bagepapir til hjælp – se beskrivelse i opskriften.
Andre lækre hverdagsretter med porrer:
Porretærte
Porrekartoffelsuppe
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Farserede Porrer
Ingredienser
- Farsen:
- 1 pakke svinefars ca. 400 g
- 1 æg
- 2 spsk mel
- 1 spsk rasp
- 0,5 løg finthakket
- 2-3 spsk vand
- salt peber
- Margarine til stegning
- Desuden:
- 2 tynde porrer
- rasp
- Tilbehør:
- Kartofler gulerødder, evt. tyttebærsyltetøj
Sådan gør du
-
Rens porrerne, og skær dem i længder á ca. 10 cm. Den grønne top skal du ikke bruge. Kog stykkerne 6-7 minutter i letsaltet vand. Når de er kogt sier du vandet fra - OG GEMMER KOGEVANDET. Porrerne lægger du på et stykke køkkenrulle, så vandet kan dryppe af.
-
Hak løget fint.
-
Bland farsen med løg, æg, mel, rasp, salt og peber. Tilsæt vand så farsen bliver "lind".
-
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drys det på midten med rasp.
-
Del farsen i 4-5 dele (afhængig af hvor store du vil have dine farserede porrer).
-
Læg en del på raspen, og bred farsen ud til en firkant på ca. 12 x 8 cm.
-
Læg et stykke kogt porre på, og fold farsen rundt om porren. Luk enderne og siden godt, og rul rundt, så der kommer rasp på alle sider og ender. Gentag for alle 4-5 stykker.
-
Steg dem på en pande ved middel varme, skru ned til svag varme når de er ved at være klar.
-
Sovs:
-
Bland 3-4 dl. kogevand fra porrerne med 2 dl. mælk i en gryde.
-
Kog op, og jævn sovsen med en almindelig meljævning (mel + vand rystet sammen).
-
Krydr med salt og peber, og farv med en sprøjt madkulør.