Home HovedretterFisk Hvide asparges med røget laks og hollandaise

Hvide asparges med røget laks og hollandaise

Hvide asparges med røget laks og hollandaise

* Annonce *  Jeg var sidste år i maj måned en tur i Hamburg. Kommer man til Tyskland præcis på den tid af året kan man nærmest ikke undgå at lægge mærke til, at enhver restaurant med respekt for sig selv har et væld af retter på menuen hvori der indgår de skønne hvide asparges. Tyskland er kendt i hele Europa for de fantastiske hvide asparges, og det er virkelig velfortjent!

Én af de dejlige retter jeg nåede at smage dernede, var en helt enkel omgang kæmpestore hvide asparges serveret med kogte nye kartofler, ferskrøget laks og lækker hollandaise sauce. Mere enkelt kan det nærmest ikke blive, men kombinationen af de helt igennem skønne råvarer hævede bare retten til uanede højder, og det er ét af de bedste måltider jeg har fået i lang tid. De flotte hvide asparges spiller hovedrollen i retten, og laves helt enkelt og uden “dikkedarer” – præcis som jeg synes de skal.

Knorr naturally Tasty Hollandaise sauceNår det gælder saucen kunne man selvfølgelig godt lave en hjemmelavet hollandaise. Udover at jeg aldrig har været særlig heldig med mine hjemmelavede hollandaisesaucer (jeg øver stadig!), så skal det hos os også være nemt på hverdage hvor vi alle har haft lange dage og er sultne, og aftensmaden skal gerne kunne stå på bordet rimeligt hurtigt! Jeg synes ikke personligt det er at “hoppe over hvor gærdet er lavest” engang imellem at lade præfabrikerede ting indgå i sin mad – det vigtigste er at kunne servere lækre og velsmagende retter som familien kan li’, og som kan laves relativt hurtigt på hverdage. Win-win!

Knorr har for nyligt lanceret en ny serie af virkelig lækre saucer – ”Naturally Tasty“, der er baseret på 100% naturlige tørrede råvarer, og de er dermed uden alle mulige tilsætningsstoffer som vi jo gerne vil undgå.  Jeg brugte Knorr Hollandaise varianten i denne ret, og jeg er fan! Den var bare helt rigtig både på smag, konsistens og farve. Det er skønt når man kan kombinere lidt nemme madløsninger, med noget der samtidig er naturligt og godt, og hvor smagen er i højsæde. Det smagte virkelig super lækkert, og jeg elsker når man på den måde kan få en hjælpende hånd til at servere noget lækkert og godt på snart sagt ingen tid!

Jeg valgte denne gang at servere ferskrøget laks til de skønne asparges. Men faktisk kan man sagtens droppe kødet i denne ret, og i stedet tilføje f.eks. en blanding af ærter, krølsalat og nye baby gulerødder. Den fine runde smag på hollandaise saucen vil fint binde alle grønsagerne sammen på smukkeste vis, og gøre det endnu lettere at få lidt flere kødløse dage på programmet.

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Unilever/Knorr
Læs mere her hvis du vil vide mere om de nye lækre Naturally Tasty Knorr saucer

 

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Hvide asparges med ferskrøget laks, hollandaise sauce og nye kartofler

Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 8 store hvide asparges (friske)
 • 300 g ferskrøget laks
 • 1 bakke nye kartofler (ca. 650 g)
 • 1 citron
 • Frisk dild

Sauce:

 • 2 breve Knorr Hollandaise Sauce "Naturally Tasty"
 • 180 g smør
 • 4 dl vand*
 • 1 dl mælk

Sådan gør du

 1. Vask kartoflerne, fyld dem i en gryde med letsaltet vand. Koges.

 2. Skræl forsigtigt de hvide asparges - specielt hvis de ikke er så tykke skal du passe ekstra meget på ikke at knække hovedet af (de er meget sprøde). Knæk bunden af.

 3. Kog aspargeserne i ca. 6-8 minutter i letsaltet vand. Kogetiden afhænger meget af hvor tykke dine asparges er. TIP: Pga længden på asparges er det lettest at koge dem i en pande med lidt høje kanter.

  Kogning af hvide asparges
 4. Lav saucen: Smelt smørret ved middel varme (det må ikke få farve). Rør Knorr hollandaise sauce pulveret i, og tilsæt vand og mælk. *Tip: Brug evt 1 dl af kogevandet fra dine asparges! Kog saucen op under omrøring, og lad den småboble i ca. 5 minutter.

 5. Serveres med koldt ferskrøget laks, nye kartofler, frisk citron og dild.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering