Home HovedretterFjerkræ og vildt Chaat – al’a Hverdagsro

Chaat – al’a Hverdagsro

Chaat

Kender du det med, at man sidder og ser en madudsendelse fra et eller andet eksotisk land, hvor der så lige er noget man bare liiiiiige må prøve at lave selv? OK, det sker ret tit for mig. For nyligt var det så en dokumentar om street food kulturen i Indien, som jeg var faldet over. De viste bl.a. en ret der hed Chaat, som vistnok er en rimelig klassisk ret der findes i et hav af varianter, med én fællesnævner nemlig kartofler.

Nu har jeg jo aldrig været i Indien, så i den version af Chaat jeg har lavet, er der taget en del kunstneriske friheder (mest baseret på de ingredienser jeg havde og som var til at få fat på). Men hold op hvor det smagte godt! Så lad os bare kalde retten for “Chaat inspireret ret a’la Hverdagsro” 🙂  Bemærk i øvrigt at min frie fortolkning også indeholder kylling – noget jeg ikke tror en original chaat nogensinde har set. Men det smager super!

Chaat

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Chaat

Hverdagsro's version af Indisk street food

Køkken Indisk
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 6 kogte kartofler skåret i tern

Kylling:

  • 2 kyllingebryster i tynde skiver
  • citronpeber

Dressing:

  • 3 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk mango chutney (hot)
  • 2 spsk tamarind sauce (kan købes i asiatiske butikker)
  • 2 tsk chili pulver
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk Sambal Olek
  • 1 tsk sukker
  • salt, peber

Grønt:

  • 1 agurk i små tern
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 1 granatæble (kernerne)

Kikærter:

  • 1 dåse kikærter
  • lidt citronsaft
  • lidt olivenolie
  • salt, peber

Desuden:

  • 8 stk indiske "papri" pandekager - eller små mexikanske pandekager
  • mango chutney (hot)

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne til dressingen.

  2. Sigt og skyl kikærterne, og rør dem sammen med lidt olivenolie, citronsaft, og salt og peber.

  3. Skær kyllingen i tynde strimler, og steg dem ved høj varme i lidt olivenolie. Drys med rigeligt citronpeber.

  4. Snit grønsagerne, og skær de kolde kogte kartofler i tern.

  5. Varm pandekagerne let, og spis dem med fyldet fordelt ovenpå (anret evt. i en skål hvor pandekagen placeres nederst). Resten af fyldet serveres i skåle på bordet, så folk selv kan tage.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment