Mini pirogger er en genial opfindelse til ungernes madpakker, men faktisk kan de også sagtens serveres som aftensmad, når bare man serverer en salat til og beregner 2 stk pr. person. I en pirog kan fyldet varieres nærmest i det uendelige alt efter hvad køleskabet byder på, dog synes jeg de bliver bedst hvis der er noget ost i fyldet til at få det til at hænge lidt sammen. Denne version er lavet med flødeost.
Andre idéer til madpakken:
Skinkehorn
Rugbrødsboller
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Mini pirogger
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 8 stk
Ingredienser
- Dej:
- 150 g grahamsmel
- 150 g hvedemel
- 1 æg
- 100 g margarine blødt
- 0,5 - 0,75 dl. vand
- 1 spsk eddike
- et drys salt
- æg til pensling
- Fyld:
- 300 g oksefars
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 0,5 pakke flødeost naturel f.eks. Philadelphia
- 150 g friske grønne blade spinat, feldsalat el.lign.
- 1 spsk paprika
- salt peber
Sådan gør du
-
Start med at lave dejen.
-
Margarinen smuldres i de 2 slags mel plus salt.
-
Tilsæt æg, og til sidst eddike og vand lidt ad gangen.
-
Dejen får en spøjs kompakt og lidt klistret konsistens.
-
Lad den hvile mens du laver kødfyldet.
-
Hak løg og hvidløg fint, og steg dem bløde.
-
Tilsæt oksefars lidt ad gangen, til det deler sig og er blevet brunet.
-
Krydr med paprika, salt og peber.
-
Rør flødeost i, og til sidst de grønne blade. Det er klar når bladene er faldet sammen.
-
Ælt en lille smule mere mel i dejen hvis den stadig er klistret. Del dejen i 8 dele, og rul hver del ret tyndt ud. Udstik en cirkel (jeg brugte en skål med cirka 15 cm diameter).
-
Pensl kanten med æg, og læg fyld på halvdelen af dejen. Fold den over, og luk med en gaffel.
-
Pensl med æg.
-
Bages ved 200 grader ca. 20 minutter.
2 comments
Fantastisk blog. Glæder mig at forsøge mig dine ved du om de er fryseegnede. God aften
1000 tak! Jeg er sikker på at de sagtens vil kunne fryses. God held med dem 🙂