Home Hovedretter Salat med marineret mørbrad

Salat med marineret mørbrad

Salat med marineret mørbrad

Her om sommeren kan jeg rigtig godt lide salater der serveres som hovedret, og især hvor der tilsættes varme elementer til den kolde salat. Jeg synes det giver et virkelig lækkert udtryk med de forskellige temperaturer, og så er der noget rigtig hyggeligt ved at det hele serveres på ét stort fad.

Salaten her er med en marineret mørbrad og skønne bagte cherrytomater der også skal i varme. Det er ret hurtigt at lave, hvis man bruger en færdig marinade (som jeg gjorde denne gang). Der findes masser af lækre marinader i supermarkederne; den jeg brugte er købt i Sverige og minder mest af alt om en tynd barbecue sauce. Giv kødet tid til at marinere et par timer i køleskabet, så smagen trænger godt igennem.

Salat med marineret mørbrad er en rigtig terrasseret, der smager fantastisk med et glas kølig hvidvin til 🙂  Servér evt. også et lækkert groft landbrød til.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Salat med marineret mørbrad

Tilb. tid 10 minutter
Marinering 2 timer
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 1 mørbrad
 • 1 dl marinade (gerne en færdigkøbt)
 • 1 salathoved
 • 1 bæger feta / salatost i tern
 • 1 bakke cherrytomater
 • olivenolie
 • salt, peber, sellerisalt

Tilbehør:

 • groft landbrød

Sådan gør du

 1. Start med at rense mørbraden, ved at skære alle hvide sener fra. Skær den i relativt tynde skiver (0,5-1 cm ca).

 2. Fyld mørbradskiverne i en frysepose sammen med marinaden, og bind for posen. Bland det grundigt, og læg posen i køleskab - gerne et par timer.

 3. Skær cherrytomaterne i halve, og læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir på. Dryp med olivenolie, og drys med salt og peber.

 4. Bag tomaterne i ovnen ved 210 grader (ingen varmluft) i ca. 20-30 minutter, til de har "rynket" sig sammen og gerne fået lidt farve.

 5. Steg de marinerede kødskiver mens tomaterne bager. De steges på en pande til de har fået farve.

 6. Hak salaten og fordel den på et stort fad. Fordel feta tern henover, derefter de varme bagte tomater, og til sidst det varme/lune kød. Pynt evt. med purløgsblomster eller hvad du nu har.

 7. Serveres med groft landbrød.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering