Home Hovedretter Tomatsuppe
Tomatsuppe

Elsker du ikke bare den kraftige duft af tomater? Den minder i den grad om sol og sommer! Lige nu har supermarkederne et kæmpe udvalg af forskellige tomattyper, så køb bare et ordentligt læs og lav en gang lækker tomatsuppe. Jeg lavede denne gang suppen på blommetomater, men almindelige cherrytomater er også et godt alternativ. Lav evt. en stor omgang og frys suppen ned i mindre portioner – så er der nem mad til travle dage. Du kan tilsætte alle typer af friske eller tørrede krydderurter i suppen – tag hvad du har. Jeg har denne gang brugt tørret oregano. Sæt et skålfuld hvidløgs croutons på bordet (find opskriften lige her) – og velbekomme!

Andre lækre opskrifter med tomater:
Stegte grønne tomater
Foccacia med tomater, oliven, løg og rosmarin

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

Tomatsuppe

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • Ca. 1 kg. tomater
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk olivenolie
  • 5 dl. grønsagsbouillon
  • Friske eller tørrede krydderurter evt. oregano, timian, rosmarin - brug hvad du har
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • Salt peber

Sådan gør du

  1. Halvér tomaterne. Læg dem på en bageplade med bagepapir, der er smurt med lidt olivenolie. De skal ligge med skærefladen opad. Drys med lidt salt og peber.
  2. Sæt i ovnen v. 200 grader i ca. 15 min.
  3. Tag tomaterne ud og lad dem køle lidt af.
  4. Hak løgene, og steg dem bløde i olivenolie (i en stor gryde).
  5. Tilsæt de finthakkede hvidløg.
  6. Tilsæt bouillon og de forbagte tomater. Tilsæt laurbærblade og krydderurter, og lad suppen småkoge i ca. 10 min. Tag laurbærbladene op.
  7. Purér suppen (det gøres lettest med en stavblender direkte i gryden). Tilsæt til sidst 1 dl. madlavningsfløde, varm op og servér.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering