Hvis du hører til dem der elsker løg på din pizza ligesom mig, så vil du ELSKE Tarte Flambée.
Tarte Flambée stammer oprindeligt fra Alsace, så man kan sige at det på sin vis er franskmændenes svar på den italienske pizza (og jeg håber så ikke at jeg fornærmer nogen her!). Den indeholder traditionelt både løg, bacon, og creme fraiche, så helt som en pizza er den selvfølgelig ikke. Den bages ved meget høj varme, og kanten af den skal gerne blive nærmest brændt.
Tærten smager skønt, og er et dejligt alternativ til de traditionelle pizzaer. Den egner sig fint som aftensmad, eventuelt serveret med en salat til. Den er også skøn i picnic kurven.
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Tarte Flambée
Ingredienser
Bund:
- 15 g gær
- 1,5 dl håndvarmt vand
- 1 tsk salt
- 1 drys sukker
- 250 g hvedemel (meget gerne pizzamel)
Fyld:
- 4-5 skalotteløg
- 1 pakke bacon i skiver
- 2 dl creme fraiche 38%
- 200 g revet ost
- 0,5 tsk stødt muskatnød
- salt, peber
Pynt:
- frisk timian
Sådan gør du
Dej:
-
Udrør gær i vand, og tilsæt salt og sukker. Ælt mel i til dejen er smidig og lækker, og lad den så hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Samling af din Tarte Flambée:
-
Udrul dejen til en stor firkant, der passer på en bageplade. Tip: det gøres lettest ved at du ruller dejen ud direkte på et stykke bagepapir, og bagefter løfter bagepapiret over på en plade.
-
Smør bunden jævnt med creme fraiche, og drys den revne ost herover. Drys med krydderier.
-
Skær løgene i lange strimler, der drysses over bunden i et jævnt lag. Læg bacon skiver over.
-
Opvarm ovnen til 250 grader (ingen varmluft), og sæt pizzaen ind i den varme ovn. Bages ca. 15-20 minutter til kanten har fået meget farve, og baconskiverne er klar.
-
Servér evt. med en grøn salat. Drys med frisk timian.