Home HovedretterFisk Raclette
Raclette

En af ungernes yndlingsretter hos os er raclette.

For de af jer der ikke kender raclette, så er det et system hvor man hver især laver sin egen mad ved bordet. Tingesten består øverst af en grillplade, og herunder en varmeplade hvorpå man hver især placerer små stegepander.

Vi prøvede det første gang hos nogle venner tilbage i starten af 00’erne, hvor racletten herhjemme vist havde sin storhedstid. Det er simpelthen bare så hyggeligt, og hjemme hos os går det vist aldrig af mode. Hvis du ikke lige har en raclette stående, og naboen heller ikke har én du kan låne, så er de tit at finde på f.eks. DBA.

Det skønne er at det ikke tager meget mere end 5 minutter at forberede i køkkenet – resten klares ved bordet!

Man kan bruge masser af forskellige ting til sin raclette – typisk steger man kød eller fisk på pladen, og grønsager / kartofler i panderne nedenunder. Og man kan mixe præcis som man har lyst til! Vi fik her til aften en version primært med fisk og skaldyr.

Kartoffeltip: Hvis du bruger kartofler i skiver, tager det (for) lang tid hvis de er rå. Derfor skal du forkoge dem, eller tage den nemme løsning (som vi plejer at gøre), nemlig at købe en pose frosne kartofler i skiver. Det fungerer fint!

Her kommer en liste med forslag til forskelligt du kan stege:

Raclette

Eksempler på ingredienser til raclette

De obligatoriske ting hos os:

Kartofler i skiver
Mornay sauce (gerne den lette version)
Bacon i tern
Ost (Prima Donna er rigtig god til raclette)
Cocktailpølser (ikke fra dåse)

De varierende ting hos os:

Rejer
Marinerede scampi
Laks med citronpeber
Champignons
Kylling – gerne marineret
Svine eller okse småkød
Mini grønsagsspyd

Kun fantasien sætter grænserne – rigtig god fornøjelse med at finde dine egne raclette favoritter!

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Avatar
Erik Eggert Hansen 27. december 2017 at 19:41

Du bedes venligst bemærke at raclette kun er til indendørs brug, og altså ikke til udendørs brug.

Reply
Avatar
Tina 27. december 2017 at 22:08

Tak for din bemærkning. Jeg har faktisk altid kun fået det udendørs på terrasser – kan ikke rigtigt se hvorfor det kun skulle kunne lave indendørs? Mange hilsner Tina

Reply

Leave a Comment