Home Hovedretter Glennys’ pastaret

Glennys’ pastaret

Glennys pastaret

For mange år siden, mens jeg læste på universitetet, boede og arbejdede jeg 6 måneder i Rom. Det var et trainee ophold, som var en del af min uddannelse. Jeg havde en fantastisk kollega – Glennys, som boede i det pragtfulde Frascati, lige udenfor Rom. Hun havde oliventræer i haven, og da det blev sæson for at høste dem var vi en flok der blev inviteret derud for at hjælpe. Da høsten var i hus, serverede hun den skønneste frokost. Og på bordet var bl.a. denne pastaret, som aldrig har heddet andet end Glennys’ pastaret hos os.

Inspiration til andre lækre italienske retter:
Bombolotti all’Amatriciana
Spaghetti Carbonara

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Glennys' pastaret

Køkken Italiensk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 6 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • Tomatsaucen:
  • 1 l. tomat passata
  • 2 dl. vand
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • En håndfuld basilikumblade
  • 2 stænger bladselleri
  • 1 gulerod
  • 1 rød peber
  • salt peber
  • 1 pk. svinefars
  • 1 æg
  • lidt hakket persille
  • 1 aubergine
  • 0,5 bk. champignons
  • 0,5 pose revet ost
  • 1 ps. pasta penne el.lign - må gerne være blandede rester

Sådan gør du

  1. Du starter med at lave tomatsaucen. Hak løg og hvidløg, og steg dem klare i lidt olivenolie. Tilsæt bladselleri, gulerod og peberfrugt skåret i tern, og steg med et minuts tid.
  2. Tilsæt tomatpassataen, og smag til med salt og peber. Tilsæt vand.
  3. Til sidst smider du de hakkede basilikumblade i. Gem et par stykker til pynt.
  4. Mens saucen bringes i kog, røres kødfarsen af fars, salt, peber, 1 æg, og evt. lidt hakket persille. Form farsen til kødboller - de skal ikke være for store. Smid dem i den kogende tomatsauce et par stykker ad gangen. Når saucen kommer op i kog igen, smider du et par stykker mere i, indtil alle kødbollerne er i saucen. Kog op, og sluk for saucen.
  5. Saucen skal være meget flydende.
  6. Skær auberginerne på langs (skiverne skal være ca. 1-1,5 cm. brede), pensl dem med olivenolie og drys med salt. Bag dem i ovnen v. 200 grader i ca. 20 min. til de er bløde.
  7. Champignons skæres i kvarte og steges.
  8. Kog pastaen halvt, og dryp den af i et dørslag. Hæld lidt tomatsauce over. Nu ligger du det i et ovnfast fad: først et lag pasta, så noget sauce m. kødboller, så auberginer og champignons, ost, og så resten af saucen. Læg evt et par af aubergineskiverne allerøverst og drys med ost.
  9. Bages v. 200 grader i 30-60 minutter.
  10. Tip: Retten smager allerbedst dagen efter, når pastaen har fået tid til at opsuge saucen.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment