Home Hovedretter Kæmpe burger

Kæmpe burger

Kæmpe burger

Sønnen havde forleden en kammerat på besøg som skulle spise med. De lød begge ret skeptiske og lidt halv gnavne, da jeg fortalte at vi skulle have en deleburger til aftensmad…. Kan man det? Ja da! En hjemmelavet kæmpe burger rækker til 4-6 personer, og skæres ud som en lagkage. Det smager skønt, og er en ret sjov måde at servere burgere på – især hvis der er børn i selskabet.

Kæmpe burger samles

Burgerbollen er selvfølgelig hjemmebagt, og det bliver resultatet bestemt ikke dårligere af!

Fyld det i burgeren som I bedst kan lide – denne gang var vores med thousand island dressing (få opskriften lige her), remoulade, salat, tomater, syltede agurker og masser bløde stegte løgringe. Og selvfølgelig en kæmpebøf der blev stegt på grillen.

Kæmpe burger - bøffen

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Kæmpe burger

Antal 6 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Burgerbollen:

 • 2 dl mælk
 • 1 dl vand
 • 25 g gær
 • 50 g smeltet smør eller margarine
 • ca. 500 g hvedemel
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk sukker
 • Ovenpå: æg + sesamfrø

Bøf:

 • 1 kg oksefars
 • salt, peber

Fyld:

 • thousand island dressing
 • remoulade
 • salat
 • tomater
 • syltede agurker i skiver
 • løg (skåret i ringe og stegt bløde på en pande)

Sådan gør du

 1. Opvarm mælk og vand i mikroovnen til håndvarm temperatur. Opløs gæren heri.

 2. Tilsæt sukker, salt og det smeltede smør.

 3. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen (gøres lettest på maskine) i 5-10 minutter til den er smidig.

 4. Lad dejen hæve en times tid eller gerne længere.

 5. På en bageplade med bagepapir på trykker du nu den hævede dej forsigtigt  ud til en stor cirkel med en diameter på ca. 30 cm. Pensl den med sammenpisket æg og drys godt med sesamfrø der trykkes let ned i dejen.

 6. Lad den efterhæve mens ovnen varmes op til 200 grader (ingen varmluft), hvorefter du bager "bollen" i ca. 15 minutter til den har fået farve. Tag den ud og lad den køle af på en rist. Den må gerne være afkølet når den skal serveres.

 7. Form farsen til en stor bøf - også med en diameter på ca. 30 cm. Krydr med salt og peber. Steg den på begge sider på grillen til den er klar (eller på en pande hvis du har én der er stor nok). Saml burgeren som du ville gøre med en normal lille burger, og servér straks.

 8. Skæres ud som en lagkage ved servering.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering