Home Hovedretter Mexikansk tærte

Mexikansk tærte

Mexikansk tærte

Vi kan vældig godt lide mexikansk mad hjemme hos os, men engang imellem er det dejlig lige at variere de klassiske pandekager eller skaller med noget andet. Denne gang blev det til en mexikansk tærte, som ovenikøbet nemt kan laves i forvejen, så den er lige klar til at smide i ovnen en halv times tid inden man skal spise.

I bunden af tærten har du en klassisk madtærtebund, der forbages inden resten af fyldes lægges over.

Mexikansk tærte

Servér tærten med en grøn salat til, og gerne med lidt grøn tabasco dryppet over.

LÆS OGSÅ: Opskrift på mexikansk hønsekødssuppe

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Mexikansk tærte

Køkken Mexikansk
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Tærtebund:

  • 4 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,5 dl rapsolie
  • 0,5 tsk groft salt
  • 1,5 dl mælk

Kødsauce:

  • 400 g oksefars
  • 1 løg
  • 2 peberfrugter
  • 1 pose taco krydderi
  • 0,5 dl vand

Topping:

  • 2 dl græsk yoghurt 2% (el.lign.)
  • 2 spsk mayonnaise
  • friskkværnet sort peber
  • 1 dl revet ost (gerne den orange cheddar)
  • 8-10 cherrytomater
  • evt. persille til at drysse over

Sådan gør du

  1. Start med at lave tærtebunden: Bland alle ingredienser til dejen sammen, og rul dejen ud. Fyld den over i et smurt ovnfast fad, prik den godt med en gaffel, og bag bunden i 15 min ved 200 grader.

  2. Hak løg og peberfrugter fint.

  3. Svits oksefarsen, og tilsæt løget der steger med et minut eller to.

  4. Tilsæt de hakkede peberfrugter, taco krydderi og vand, og lad det hele simre i ca. 10 min.

  5. Lad saucen køle lidt af, hvorefter den fyldes over den forbagte tærtebund.

  6. TIP: Hvis du forbereder tærten i forvejen og først skal spise senere, sættes den på køl nu, og toppingen lægges først på lige inden den skal i ovnen.

  7. Bland græsk yoghurt, mayonnaise og friskkværnet peber, og fordel det ud over kødsaucen. Herover lægges tomatbåde, og til sidst drysses osten ud over det hele.

  8. Bages ved 200 grader i ca. 20 min. (eller - hvis du tager den fra køleskab så ca. 30 min.)

  9. Drys med persille lige inden servering.

  10. Serveres med en grøn salat, og dryp gerne med en grøn tabasco el.lign. hvis du kan lide stærk mad.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment