Home Hovedretter Indbagt skinke

Indbagt skinke

Indbagt skinke

Indbagt skinke er godt nok en rigtig 90’er klassiker. Måske er der andre end mig der kan huske den…….? Det er ikke ret tit vi får retten længere, men den holder nu faktisk stadig. Den smager dejligt som en frokostret, man kan også sagtens serveres som aftensmad med en blandet salat til.

Retten består af en flødeost rørt op med champignons og skinke, og hele molevitten pakkes så ind i butterdej og bages i ovnen. Det er super let at lave, så lad os grave retten frem fra gemmerne og få den på menuen igen 🙂

Andre skønne retro retter:
Foliebøffer
Citronfromage

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Indbagt skinke

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 250 g champignons
  • 100 g skinke i tern
  • 175 g flødeost Philadelphia el.lign.
  • 2-3 tsk. Dijon sennep
  • 1/2 tsk salt
  • 3 spsk klippet purløg
  • 1 pk frossen butterdej 425 g.
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Champignonerne skæres i skiver og svitses ca. 5 minutter på en tør pande. Afkøles lidt.
  2. Skinken kommes i en skål sammen med champignons, flødeost, sennep, salt og purløg, og det hele blandes.
  3. Tag 3 af de optøede butterdejsplader og saml dem. Åbningerne mases godt sammen med en gaffel. Gør det samme med de andre 3 plader.
  4. Læg nu den ene af de (nu) store plader på en bageplade m. bagepapir på. I en strimmel på midten ligger du nu skinkefyldet. Pensl dejkanten med æg, og læg den anden butterdejsplade over. De 2 plader lukkes grundigt med en gaffel helt fra yderkanten og ind mod fyldet. Til sidst kan du klippe kanten, så den stikker ca. 2 cm ud fra fyldet (så "brødet" ikke ser firkantet ud).
  5. Pensl med æg.
  6. Bages ved 200 grader i 20 minutter.
  7. Serveres med salat.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment