Home Hovedretter Tuna pasta casserole

Tuna pasta casserole

Tuna pasta casserole

Når det skal være nemt i hverdagen, er en tuna pasta casserole ret et rigtigt godt bud på aftensmaden. Der findes vist nok ikke nogen helt entydig definition af en “casserole”, men dybest set drejer det sig om at lave nogle ingredienser næsten færdige, blande dem  sammen, og smide dem i ovnen. OK, den definition må vist stå helt for min egen regning 🙂 Jeg tror at de fleste der har opholdt sig i USA er stødt på en eller anden variant af retten. Man kan sagtens tilberede det i forvejen, så det står klar til at smide i ovnen når spisetiden nærmer sig.

I min verden laves det som oftest med en al dente kogt pasta, hvor der så kommes en variant af en ostesauce ovenpå, inden retten sættes i ovnen. Versionen vi har spist i aften er med båndnudler, tun og cheddar, og er en virkelig lækker variant der varmt kan anbefales.

Du vil sikkert også synes om:
Tunsalat med jordbær og æg

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Tuna pasta casserole

Køkken Amerikansk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 500 g båndpasta
  • 2 spsk smør / margarine
  • 2 spsk mel
  • 4 dl. mælk
  • 1 ps. revet cheddar ost 150 g
  • 2 ds tun i olie
  • 2 dl. frosne ærter
  • salt peber

Sådan gør du

  1. Start med at koge båndpastaen al dente i let saltet vand.
  2. I en gryde smeltes smørret. Rør mel i, og rør ihærdigt så du får en jævn blanding ud af det.
  3. Tilsæt mælk.
  4. Når blandingen tyknes, røres den revne ost i. Rør over middel varme til osten er næsten smeltet.
  5. Tilsæt tun (hæld det meste af olien fra, men lidt må gerne blive).
  6. Tilsæt ærter.
  7. Krydr med salt og peber.
  8. Smør et ovnfast fad med olie, og hæld den kogte pasta i.
  9. Læg oste/tun blandingen herover, så alt pastaen er dækket.
  10. Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment