Home Hovedretter Farseret blomkål

Farseret blomkål

Farseret blomkål

Farseret blomkål er en dejlig hverdagsret, og en rigtig dejlig variant af de klassiske frikadeller. Og så er det en fantastisk måde at få ungerne til at spise det sunde blomkål (som alle børn jo altså ikke er lige begejstrede for). Det er ikke svært at lave, og det skønne er at retten (når den først er “samlet”) kan passe sig selv i ovnen, mens man selv kan lave andre ting. Win – win!

Farseret blomkål

Rundt om farsen flettes et gitter af bacon i strimler. Hos os er dette mandens job (og ja, så har han nææææsten lavet det hele!). Det nemmeste er at flette det på et stykke bagepapir, da det så bagefter er nemt at løfte stykket over på blomkålet og få det placeret uden det falder fra hinanden.

Retten serveres helt klassisk med kartofler, brun sovs og gerne en klat ribsgele!

Velbekomme!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Farseret Blomkål

Køkken Dansk
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • 500 g svinefars
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk finthakket løg
  • 1 æg
  • salt, peber
  • 2 pakker bacon i strimler

Sovs:

  • 3 dl mælk
  • 1 dl kogevand fra blomkålet
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk ribsgele
  • madkulør
  • salt, peber

Tilbehør:

  • kogte kartofler
  • ribsgele

Sådan gør du

  1. Fjern alle grønne blade fra blomkålshovedet, og kog det i 4-5 minutter. Gem kogevandet.

  2. Rør en frikadellefars af kød, rasp, mel, æg, finthakket løg, og salt / peber. Tilsæt evt lidt vand hvis farsen er for fast, men det skal være forholdsvis fast.

  3. Sæt blomkålshovedet i et ovnfast fad med stilken nedad. Dæk hele ydersiden med frikadellefarsen.

  4. Flet nu et "tæppe" af bacon. Tip: Det gøres lettest på et stykke bagepapir.

  5. Løft nu bagepapiret med bacontæppet over på blomkålet, vend hurtigt rundt, og pak hovedet ind i tæppet så al farsen dækkes.

  6. Bages ved 200 grader i ca. 45 minutter.

  7. Mens blomkålet bager kan du koge kartoflerne og lave sovsen.

Sovs:

  1. Opvarm mælk og blomkålsvand. Lav en jævning af mel og noget vand, og når blandingen i gryden når kogepunktet pisker du jævningen i til sovsen har den rette tykkelse.

  2. Tilsæt kulør (et "pift"), og smag til med salt, peber og ribsgele.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering