Home HovedretterFjerkræ og vildt Kyllingespyd med tzatziki

Kyllingespyd med tzatziki

Kyllingespyd med tzatziki

Kyllingespyd med tzatziki er en rigtig lækker hverdagsret, der ikke tager længere tid at lave end en almindelig omgang frikadeller. Og så er det ovenikøbet sundt! Og så gør det bare noget ved madens udseende når den serveres som her på bambus spyd – det kommer bare lige til at se en tand mere spændende og indbydende ud! Det syntes vi i hvert fald hjemme hos os, og der var stor tilfredshed rundt om hele bordet da det blev serveret.

Vi fik det med en lækker hjemmerørt tzatziki til (se opskriften lige her)- det kunne sagtens erstattes af andre creme fraiche baserede dressinger hvor der røres nogle grønsager i. Men tzatziki holdt 100% og kan kun anbefales!

 

 ♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Kyllingespyd med tzatziki

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 1 pakke kyllingebryst i strimler (ca. 400 g)
 • 4 spsk citronsaft
 • 2 tsk oregano
 • 1 fed hvidløg
 • 2 peberfrugter (en rød og en gul)
 • 1 pakke mexikanske pandekager
 • 2-3 håndfulde baby spinat
 • olivenolie til stegning
 • 8 bambus grillspyd

Sådan gør du

 1. Skær kyllingekødet i tern (ca. 2 x 2 cm)

 2. Fyld kyllingen i en beholder sammen med citronsaft, oregano og presset hvidløg. Låg på og ind i køleskabet et kvarters tid.

 3. Skær peberfrugterne i store tern - 2,5 x 2,5 cm ca.

 4. Når kødet er marineret (efter ca. 15 minutter på køl) laver du spyddene, ved at sætte skiftevis peber og kylling på. Der skal ca. 3-4 stykker kød på hvert spyd, og du skal ende med at have 8 spyd i alt.

 5. Tip: Hvis dine bambusspyd er for lange til at kunne ligge på en pande, så kan du klippe noget af (det er ikke så svært at gøre med en saks - jeg måtte klippe ca 5 cm af mine)

 6. Steg spyddene på en pande (eller 2). Start med høj varme, og skru så ned til lav middel til kyllingen er stegt. Både kylling og peberfrugt skal gerne få noget farve (som hvis de havde været på grillen).

 7. Serveres med hjemmerørt tzatziki, varme mexikanske pandekager, og friske baby spinat blade.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering