Home Hovedretter Boller i selleri
Boller i selleri

Så er vi tilbage i de gode gamle mormorretter – nemlig Boller i Selleri. En skøn gammel ret, der desværre er gået lidt i glemmebogen. Måske fordi den ikke er så specielt spændende at se på (farvestrålende kan man jo dårligt kalde den), men det smager virkelig dejligt, og er en både nem og billig hverdagsret. Vi får den et par gange om året hos os, og jeg synes det er en rigtig skøn måde at spise knoldselleri på. Retten må nok betegnes en vinterret, men det smager godt på alle tider af året.

Sjovt nok er det en ret som min mand aldrig havde smagt før han lærte mig at kende. Jeg husker den bedst fra mine bedsteforældres hjem, og opskriften her stammer da også fra min mormor. Jeg fik den fra hende da jeg i sin tid flyttede hjemmefra. Der er ikke noget bedre end madretter krydret med lidt nostalgi 🙂

 

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Boller i selleri

Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 400 g svinefars
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 spsk rasp
  • 1 æg
  • evt. 1 lille løg (fint revet)
  • salt, peber
  • 1 knoldselleri
  • 2 spsk smør eller stegemargarine
  • 2 spsk hvedemel (til jævning)

Tilbehør:

  • kogte kartofler
  • frisk persille til drys

Sådan gør du

  1. Rør farsen af svinefars, hvedemel, rasp, æg, evt. fintrevet løg, salt og peber. Tilsæt evt. lidt vand, men farsen skal være rimeligt fast.

  2. Sæt en grydefuld vand over at koge. Når det koger former du boller ud af farsen og koger dem i ca. 8 minutter. GEM 4 DL. AF KOGEVANDET.

  3. Skræl sellerien, og skær den i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm. Sæt en ny gryde vand over med lidt salt i, og kog ternene heri til de er møre. GEM 1 DL. AF KOGEVANDET.

  4. Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet heri til en jævning. Tilsæt 4 dl. kogevand fra bollerne og 1 dl. kogevand fra selleri. Smag til med salt og peber.

    Tip: bliver saucen for tynd kan du tilsætte lidt ekstra meljævning (mel + vand rørt sammen). Er den blevet for tyk tilsætter du lidt mere af kogevandet fra bollerne.

  5. Hæld selleritern i saucen, og servér retten med de kogte kødboller og kogte kartofler. Drys evt. med lidt frisk persille.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment