Home Hovedretter Spansk Kartoffelomelet

Spansk Kartoffelomelet

Spansk kartoffelomelet

Omelet er altid skøn og hurtig mad, og den spanske variant mætter ovenikøbet så tilpas meget, at den sagtens kan stå alene som en let aftensmadsret. Den smager også dejligt kold, så hvis du kan holde dig fra at spise den når den er nylavet, så sæt den bare på køl – så har du en skøn frokostret i morgen.

Som tilbehør til omeletten drysser jeg den som regel bare med tomater, persille, og chorizo pølse. Man kunne også sagtens lave den lidt mere dansk ved at udskifte chorizo pølsen med almindelig pølse eller bacon.

Andre lækre kartoffelretter du sikkert vil synes om:
Legeret kartoffelsuppe
Waldorf inspireret kartoffelsalat

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Spansk Kartoffelomelet

Køkken Middelhavet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 3 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 800 g skrællede kartofler
 • 1 stort løg
 • 2-3 fed hvidløg
 • 8 æg
 • 0,5 dl. mælk
 • 3-4 spsk olivenolie
 • Godt med salt og peber
 • Tilbehør:
 • chorizo pølse tomater, persille

Sådan gør du

 1. Start med at skrælle kartoflerne. Skær dem derefter i meget tynde skiver (er du den lykkelige ejer af et mandolinjern er det nu du skal hive det frem og bruge det).
 2. Løg og hvidløg hakkes fint.
 3. Steg nu kartofler, løg og hvidløg ved middel varme i cirka 10 minutter. Det skal ikke få farve. Vend af og til i det.
 4. I en skål blander du imens kg, mælk og rigeligt med salt og peber (2 spsk salt og masser af friskkværnet sort peber).

 5. Hæld den stegte kartoffelblanding op i æggeblandingen, og hæld det hele tilbage på panden.
 6. Steg omeletten i ca. 10 minutter. Stik i den som du normalt vil gøre med en omelet, men rør ikke rundt. Omeletten skal stadig være ret flydende på toppen når den er færdig.
 7. Tag panden af varmen, og dæk den med en meget stor tallerken - den skal gerne dække hele "hullet". På med grydelapperne, og vend pande og tallerken meget hurtigt, så omeletten vendes over på tallerkenen. Hvis bare din tallerken er stor nok plejer det at gå rimeligt ok (Tip: brug en pizzatallerken hvis du har, eller et lille fad).
 8. Dæk omeletten med tomater, persille og chorizo, og drys med salt og peber.
 9. Server straks!

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering