Home Brødopskrifter Foccacia med tomater, oliven, løg og rosmarin

Foccacia med tomater, oliven, løg og rosmarin

Foccacia

Et lækkert madbrød er nærmest et lækkert måltid i sig selv, og den her foccacia kan sagtens serveres som en lækker frokostret bare med en salat til, og evt. lidt mozzarella eller tun. Spis det nybagt mens det stadig er lidt lunt.

Denne foccacia version tager ikke så lang tid at lave (udover noget hævetid), og det er et dejligt saftigt brød, hvor tomaterne giver brødet en fantastisk smag af sol og sommer.

Inspiration til andre lækre madbrød:
Flettet madbrød med rød peber
Rustikke grønsagsboller

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Foccacia med tomater, løg og rosmarin

Køkken Italiensk
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Antal 1 brød
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • Dej:
  • 25 g gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • 1 spsk akacie honning
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl. olivenolie
  • ca. 7 dl. mel
  • Fyld:
  • 8-10 cherrytomater
  • 10-15 sorte oliven uden sten
  • 0,5 løg gerne rødløg
  • frisk rosmarin
  • 3 spsk olivenolie
  • groft salt eller flagesalt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt olivenolie, salt og honning.
  2. Ælt melet i til dejen er smidig. Lad den hæve til ca. dobbelt størrelse.
  3. Smør en bageform i størrelsen ca. 30 x 20 cm godt med olivenolie.
  4. Tryk dejen godt ud i formen, og lad brødet efterhæve ca en halv time.
  5. Nu trykker du en masse huller i dejen, og "propper" hele tomater, oliven, løg i skiver og rosmarin kviste ned i dejen. Dryp til sidst olivenolie over, og drys med groft salt.
  6. Bages ved 225 grader i ca. 10 minutter, til brødet har fået farve.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment