Home Hovedretter Lasagne med butternut squash og parmaskinke

Lasagne med butternut squash og parmaskinke

Lasagne med butternut squash

Lasagne med butternut squash og parmaskinke er et super lækkert alternativ til den klassiske lasagne med kødsauce. Smagen er umiskendelig italiensk, og konsistensen virkelig lækker og cremet, med det lækre sprøde modspil af parmaskinken på toppen.

Lasagnen laves med den skønne butternut squash, som jeg selv faktisk bruger alt for lidt i køkkenet. Det er den der lidt sjove hudfarvede størrelse, som i facon mest af alt minder om en afrikansk tromme. Eller ét af de der raslende instrumenter man bruge i musikundervisningen da jeg var barn i 70’erne. Jeg er sikker på du kan se grønsagen for dig! Men skønt smager den, og den har simpelthen den mest forrygende orange farve indeni.

Lasagnen her indeholder flere forskellige oste – ricotta, gouda og en almindelig revet mozzarella. Er man mere til mere kraftige ostesmage, kan man evt udskifte goudaen med en ost med mere smag i – det skal bare være én der smelter godt.

Lasagne med butternut squash

En skøn hverdagsret, der passer sig selv i ovnen det meste af tiden, så man kan nå at smøre madpakkerne imens 🙂

Velbekomme!

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Lasagne med butternut squash og parmaskinke

Ret Hovedret
Forb. tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Tina

Ingredienser

Butternut squash creme:

  • 1 butternut squash
  • 2 spsk olivenolie
  • groft salt, peber
  • 250 g ricotta (=1 bæger)

Sauce:

  • 75 g smør
  • 3 fed hvidløg
  • 10 salvieblade
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1-2 dl mælk
  • 0,25 tsk stødt muskatnød
  • 200 g revet gouda ost
  • 250 g frisk baby spinat

Desuden:

  • 1 pose revet mozzarella (ca 150 g)
  • lasagneplader (de tørre)
  • 8-10 skiver parmaskinke

Sådan gør du

  1. Start med at skære skallen af butternut squashen, tag kernerne ud, og skær det orange squashkød i tern. Fordel ternene på en bageplade med bagepapir på, dryp med olivenolie og drys med groft salt. Sæt dem i ovnen ved 180 grader (ingen varmluft) i 25 min til de er møre. Tag dem ud og lad dem køle af.

  2. Blend de kolde squashtern (eller mas dem med en gaffel), og bland med ricottaen. Smag til med salt og peber.

  3. Giv hvidløgsfeddene et dask under en bred kniv, så de bliver mast. Smelt smørret, skru ned på middel varme og fyld hvidløgsfed, salvieblade og rosmarin i. Lad det stege 3-4 minutter. Herefter fisker du alt fyldet op med en hulske.

  4. Rør melet i smørret der er tilbage i gryden. Rør rigtig godt, og tilføj så hønsebouillonen lidt ad gangen.

  5. Tilsæt herefter mælk også lidt ad gangen. Rør den revne gouda ost i, og lad den smelte i saucen. Hvis saucen er for tynd kan du evt tilsætte lidt meljævning for at tykne den lidt mere.

  6. Tilsæt den friske skyllede spinat til saucen, og lad det stå på komfuret et par minutter til spinaten er faldet sammen og blevet blød.

  7. Saml lasagnen i et smurt ildfast fad, med først lidt sauce i bunden, så lasagneplader, så squash blandingen og noget af den revne ost, lasagneplader.... osv. Slut af med sauce, og læg herover skiver af parmaskinke (ger "rynket" lidt sammen).

  8. Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i 45 min. Skinken på toppen skal blive sprød, men hvis den begynder at blive for mørk lægges et stykke staniol over retten til den er bagt færdig.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment