Home Hovedretter Kartoffelpizza

Kartoffelpizza

Kartoffelpizza

Kartoffelpizza er én af mine absolutte favorit pizzaer. I Rom købes det som regel som en frokostpizza, og der er aldrig tomat på en kartoffelpizza – den er altid “hvid”. I min version er der drysset bacon på toppen, men når den købes i Rom til frokost er den som regel helt vegetarisk. Det er både en billig og hurtig hverdagsret at lave, og det smager skønt.

Rent faktisk er det jo lidt sjovt at komme kartoffel på en pizza, for normalt kombinerer man ikke brød og kartofler (= 2 gange stivelse). Men her fungerer det altså super fint, og kartoffelpizza er virkelig en ret jeg elsker.

Kartoffelpizza

Det er vældig nemt og hurtigt at tilberede kartoffelpizza selv. Hvis man ikke har tid til selv at lave pizzadejen, kan den også sagtens laves med en færdigkøbt dej.

 

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Kartoffelpizza

Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Tina

Ingredienser

Pizza dej:

  • 15 g gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 2,5 dl håndvarmt vand
  • ca. 500 g pizzamel

Fyld:

  • 1 glas grøn pesto
  • 1 ps revet mozzarella
  • 6-7 kartofler
  • olivenolie
  • salt, peber
  • evt. et drys rosmarin
  • 1 pakke bacon i tern (eventuelt)

Sådan gør du

  1. Pizzadej:

  2. Rør gæren ud i håndvarmt vand og tilsæt salt og olivenolie.

  3. Rør mel i til dejen er smidig.

  4. Stil dejen til hævning en god times tid ved stuetemperatur og dækket med et viskestykke.

  5. Saml pizzaen:

  6. Rul pizzadejen ud direkte på et stykke bagepapir til den fylder næsten det hele.

  7. Løft papir + dej over på en bageplade.

  8. Hæld pestoen ud på dejen og fordel den ud over hele fladen.

  9. Fordel den revne ost over pestoen.

  10. Skær de skrællede kartofler i meget tynde skiver, og fordel dem over osten. Skiverne skal ikke overlappe hinanden.

  11. Dryp overfladen med olivenolie og drys med salt og peber, og evt lidt rosmarin.

  12. Bag pizzaen ved 210 grader (ingen varmluft) i ca. 20-25 minutter. Pizzaen er klar når dejkanterne og kartoffelkanterne har fået farve.

  13. Steg bacon på en varm pande, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Drys det over den færdigbagte pizza inden servering.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment