Home HovedretterFisk Islandsk Fiskefad

Islandsk Fiskefad

Islandsk fiskefad

Opskriften på Islandsk Fiskefad stammer fra slut 80’erne, hvor vi fik det serveret hos islandske venner.

For mange år siden boede manden og jeg i et lejlighedskompleks der bestod af ene ungdomsboliger. Alle os der boede der var unge og under uddannelse, og vi havde mange studiekammerater lige rundt om hjørnet. Det var vildt hyggeligt!

Et par af vores venner havde en lejlighed samme sted, og læste også samme sted som os. De kom begge fra Island, så vi nød tit godt af deres islandske kokkerier – med bl.a. fisk, og så noget af det lækreste lammekød jeg nogensinde har smagt! Jeg husker også (til min skræk) islandske tørfisk 🙂

En af de retter vi fik serveret hos dem var dette islandske fiskefad, og opskriften har været en del af vores “faste repertoire” lige siden. Det er en lækker lidt anderledes måde at få fisk på, og så er idet i øvrigt en skøn hverdagsret da den passer sig selv når den først står i ovnen. Det kan vi li’!

Island står stadig højt på ønskelisten hos os begge når det gælder ferie destinationer, og på et eller andet tidspunkt skal det nok lykkes os at få en tur derop.

Andre lækre retter fra fjerne himmelstrøg:
Kinesisk suppe
Amerikansk apple pie

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Islandsk Fiskefad

Køkken Islandsk
Antal 4 personer
Forfatter Tina

Ingredienser

  • 600 g kuller (eller anden fast fisk f.eks. Pangasius)
  • 3 spsk smør
  • 1 lille løg, hakket
  • 1 rød peber, i små tern
  • 150 g champignons i skiver
  • 1 spsk mel
  • 2 dl grønsagsbouillon
  • 2 spsk ketchup
  • 200 g flødeost (jeg plejer at bruge Philadelphia light neutral)
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk citronsaft
  • 1,5 dl madlavningsfløde (eller cremefine til madlavning)
  • 1 tsk Cayennepeber
  • 100 g revet ost

Tilbehør: Ris

Sådan gør du

  1. Start med at smøre et ovnfast fad, og læg fisken (uden ben) skåret i mindre stykker heri.

  2. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt hakket løg, peberfrugt og champignons, og lad det simre et par minutter.

  3. Drys mel over, og hæld grønsagsbouillon ved. Rør godt. Tilsæt ketchup samt flødeost, soya, citron og cayenne, og rør indtil flødeosten er helt smeltet.

  4. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

  5. Hæld saucen over fisken, og drys med revet ost.

  6. Bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.

  7. Servér med løse ris.

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment