Home HovedretterFisk Pizza med laks og grønt

Pizza med laks og grønt

Pizza med laks og grønt

Vi har i aften fået en variant af en lys (hvid) pizza, hvor noget af fyldet er bagt, og andet lægges på lige inden servering. Hold nu op hvor var den lækker! Det er en lidt anden måde at få pizza på, og et virkeligt lækkert alternativt til klassikeren med tomatsauce. Vi bagte én stor pizza, men den kunne også sagtens bages som flere små, der så evt også kunne kommes i madpakken.

Flere lækre pizza opskrifter:
Pizza med parmaskinke og spinat
Pulled pork pizza
Grønsagspizza med serrano skinke

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Pizza med ferskrøget laks og grønt

Køkken Italiensk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 42 minutter
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • Bund:
  • 1,5 dl vand lunkent
  • 10 g gær
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 150 g mel
  • 1 tsk salt
  • Fyld der skal i ovnen:
  • 1 løg
  • 8-10 stk forårsløg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk tørret oregano
  • Olivenolie til stegning
  • 1 ps revet ost
  • Fyld der ikke skal i ovnen:
  • 200 g røget laks i små stykker
  • 1 bundt grønne asparges 250 g
  • evt. 2 håndfulde frisk spinat feldsalat el.lign. (dette kan sagtens udelades)

Sådan gør du

  1. Start med dejen: Hæld vandet i skålen, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt olivenolie og salt. Tilsæt mel til dejen er smidig. Sæt dejen til hævning ca. 1 time men gerne længere.
  3. Hak løget og forårsløgene, og steg begge dele i olivenolie. Tilsæt oregano og salt. Steg ved middel varme til grønsagerne er bløde, men de skal ikke få farve.
  4. Udrul pizzadejen på et stykke bagepapir, til ca. 35 x 35 cm, og prik overfladen godt med en gaffel.
  5. Forbag bunden ved 225 grader i 5 min. Tag den ud af ovnen. Hvis der er meget store luftbobler når du tager bunden ud, punkteres disse let med en kniv.
  6. Dæk den forbagte bund med først revet ost, og dernæst blandingen med forårsløg.
  7. Sæt pizzaen i ovnen igen i ca. 7-8 min. til kanten har fået lidt farve.
  8. Mens den bager damper du asparges, så de er bløde men stadig har lidt bid. Hvis de er små og tynde lægger du dem bare på hele. Ellers skæres de i passende stykker (inden kogning)
  9. Tag den færdige pizza ud, og dæk den med asparges, laksestykker og evt. salat.
  10. Servér!

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering